73-vuotias fitness-tähti on mielettömässä tikissä – laihdutti 25 kiloa ja pääsi eroon lääkkeistä: ”Olen eri nainen kuin aloittaessani”

Nämä merkit kertovat, että olet liian vanha kreisibailaamaan! 0:54
Nämä merkit kertovat, että olet liian vanha kreisibailaamaan – tunnistatko itsesi?

Kolme vuotta sitten seitsemänkymppinen kanadalaisnainen päätti laittaa elämäntapansa remonttiin. Nyt harmaahapsisella fitness-vaikuttajalla on Instagramissa 512 000 seuraajaa, jotka päivittelevät iäkkään naisen uskomatonta fysiikkaa.

Joan ManDonald ei ole ihan tavallinen 73-vuotias vaan rautaa nosteleva somevaikuttaja, jolla on Instagramissa yli puoli miljoonaa fania ympäri maailman.

Instagramissa Joan tarjoaa seuraajilleen treeniohjeita ja -videoita, joissa hän muun muassa tekee lantionnostoja yli 90 kilon painoilla ja venyttelee kuin tottunut joogi.

Teräsnainen ei pelkää raskaita painoja. Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Jakamissaan muutoskuvissa Joan näyttää vain nuorentuneen. Vaikka 150-senttinen nainen on laihtunut 25 kiloa, hän muistuttaa, ettei muodonmuutoksessa ole kyse vain laihtumisesta vaan myös voimakkaammaksi tulemisesta.

Tytär huomautti elämäntaparemontin tarpeesta

Kolme vuotta sitten Joan oli kuin eri nainen. Hän söi lääkkeitä kohonneeseen verenpaineeseen, korkeaan kolesteroliin ja refluksitautiin. Nilkkoja vaivasi niveltulehdus, mikä teki kävelystä ja portaiden nousemisesta vaikeaa. Verkkosivuillaan Joan kirjoittaa olleensa väsynyt, kipeä ja muutoksen tarpeessa.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Vetoapua muutokseen tarjosi oma tytär Michelle. Aikuinen tytär sanoi äidilleen, että jos tämä jatkaisi polullaan, hänen kuntonsa tulisi huononemaan entisestään ja hän tarvitsisi aiempaa enemmän lääkkeitä. Varoittavana esimerkkinä toimi Joanin oma äiti, joka eli huonossa kunnossa vanhainkodissa.

Joan otti neuvosta vaarin ja osallistui elämäntapamuutoksiin kannustavalle nettivalmennuskurssille. Hän alkoi treenaamaan kuntosalilla ja muutti ruokavaliotaan terveellisempään suuntaan. Urakka oli rankka ja monesti Joan halusi heittää pyyhkeen kehään. Muutokset peilikuvassa ja voinnissa kuitenkin kannustivat häntä jatkamaan.

Matka jatkuu edelleen

Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Matka ei ole vieläkään päättynyt. Joan aikoo jatkaa polullaan. Tulokset ovat olleet hämmästyttäviä: Joan on pudottanut merkittävät määrät kiloja ja päässyt eroon lääkityksistään. Hän on oppinut syömään terveellisesti ja tekemään itselleen sopivaa salitreeniä.

– Nyt on menossa matkani kolmas vuosi ja voin rehellisesti sanoa, että olen eri nainen kuin aloittaessani, Joan kirjoittaa verkkosivuillaan.

Shape-lehden haastattelussa vuonna 2019 Joan kertoi treenaavaansa kuntosalilla viisi kertaa viikossa, joista kaksi kertaa pelkästään kestävyyskuntoaan kuntopyörällä tai soutulaitteella harjoittaen. Joan on huomannut, että hänelle sopivin treeniaika on varhain aamulla.

Joan haluaa muistuttaa, että ikä on vain numero. Itseään saa haastaa vielä yli seitsemänkymppisenäkin.

Lue myös:

    Uusimmat