Mainos

Käytetyn tietokoneen kovalevyssä piilee tietoturvaongelma

Tietokoneiden korjaaminen ja hävittäminen on poikinut vakavan tietoturvaongelman. Huonosti tyhjennetyiltä kovalevyiltä on nimittäin vähälläkin kokemuksella helppo kaivaa esiin kaikenlaista tietoa.

Yhdysvalloissa eteenpäin myytyjen, käytettyjen tietokoneiden kovalevyiltä on löytynyt jopa ohjussalaisuuksia

- Kovalevyt tulevat pääosin yksityisiltä sekä yrityksiltä. Yksityisten kohdalla löysimme henkilökohtaisia tietoja, luottokorttinumeroita, pankkitilitietoja, sairauskertomuksia, passien numeroita; tietoja, jotka olisivat hyvin hyödyllisiä jollekin, joka yrittää varastaa henkilöllisyyden, kertoo tutkija Glenn Dardick. Hän johtaa virginialaisessa yliopistossa tutkijaryhmää, joka tilasi eri puolilta maailmaa - esimerkiksi nettihuutokaupoista - satoja käytettyjä kovalevyjä ja tutki niiden sisältöä.

Suuryritysten ja jopa hallinnon kohdalla tilanne oli vieläkin pahempi.

- Yksi täältä ostamistamme levyistä oli yhdeltä armeijan alihankkijalta, joka oli vastuussa maasta ilmaan ammuttavista ohjustentorjuntaohjuksista.

Liittovaltion poliisi FBI tutkii yhä tätä huippusalaiseksi luokitellun tiedon vuotoa.

Tutkijan mukaan yksityishenkilöiden kohdalla ongelma on usein se, että he ovat kuvitelleet pyyhkineensä kovalevyn puhtaaksi. Yritysten kohdalla kyseessä ovat usein kovalevyt, jotka ovat peräisin kolmannen osapuolen eli alihankkijoiden tai kotona työtä tehneiden koneista.

Dardick muistuttaa, että varmin keino tyhjentää kovalevy on joko hankkia levyn pyyhkimiseen tarkoitettu ohjelma tai sitten hankkia moukari ja tehdä levystä silppua.

Katso Päivi Sinisalon raportti Virginiasta (Kymmenen uutiset 4.8.2009)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.