Käytätkö suoratoistopalveluita? Merkittävä muutos astuu voimaan – iloisia uutisia lomamatkalle!

1:58

Suoratoistopalveluiden asiakkaat voivat katsoa ohjelmia matkoillaan Euroopan unionin alueella samaan tapaan kuin Suomessa huhtikuuta alusta alkaen.

Yllä olevalla videolla: Näin säästät iPhonen akkua!

Muutos liittyy EU:n siirrettävyysasetukseen. Kuun alusta voimaan tulevan asetuksen mukaan suoratoistopalvelun asiakkaan pitää saada nähdä oleskellessaan EU:n alueella tilapäisesti samat sisällöt, jotka hänellä on saatavana palvelussa kotimaassaan.

Asiasta ovat tähän mennessä tiedottaneet Suomessa Viaplay ja Yle. Viaplay kertoo olevansa tyytyväinen muutokseen, sillä sen asiakkaat ovat kuluttaneet ahkerasti sisältöjä jo aikaisemmin offline-ominaisuutta hyödyntämällä esimerkiksi lomamatkoilla.

Huomioi tämä Areenassa

Vaikka EU:n siirrettävyysasetus koskee ensisijaisesti maksullisia verkkopalveluita, tarjoaa myös verorahoin ylläpidettävä Yle Areena tulevaisuudessa koko sisältönsä suomalaisten käyttöön matkaillessaan EU:n alueella.

Yle kertoi viime vuonna, että sisällöistä nauttiminen muualla kuin Suomessa vaatii kuitenkin Areenaan kirjautumisen Yle tunnuksella. Lisäksi Yle edellyttää, että käyttäjän pysyvä asuinpaikka on Suomessa. Tarkistus asuinpaikasta suoritetaan Suomi.fi-tunnistautumispalvelun avulla, jossa käyttäjä voi tunnistautua verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja