Mainos

Kävikö pahasti? Ota kuva

Jos liukkailla käy kehnosti, ei jalankulkijan tarvitse yleensä huolehtia, vaikkei omaa vakuutusta ei olisikaan.

Vahingonkorvauslain mukaan kiinteistönomistaja on velvollinen korvaamaan sattuneen vahingon, mikäli ei ole huolehtinut siitä että alueella voidaan liikkua ilman vahingonvaaraa.

Jalankulkijan ei liukastumisen sattuessa tarvitse käytännössä kuin todistaa olleensa paikalla.

- Jos paikalla on ollut silminnäkijöitä, kannattaa näiden yhteystiedot ottaa talteen, toteaa Pohjolan yritysvahinkoyksikön korvauspäällikkö Marjaana Piipari.

- Ja jos paikalle joutuu hälyttämään ambulanssin, niin se tarjoaa yleensä luotettavan todisteen tapahtumapaikasta ja -ajasta.

Aina ei silminnäkijöitä kuitenkaan löydy, eikä vahinko välttämättä vaadi ambulanssia. Liukastuneen ei silti tarvitse jäädä katuun makaamaan todistajia odottamaan.

- Tällaisessa tapauksessa loukkaantuneen tulee ilmoittaa mahdollisimman pian kiinteistön omistajalle sattuneesta vahingosta, Piipari toteaa.

- On myös hyvä pitää huolta siitä, että ilmoittaa asiat lääkärille samalla tavalla. Tällöin vältytään siltä, että tapahtumasta liikkuu ristiriitaista tietoa, kun vahinkoa myöhemmin selvitetään. Mutta harvemmin näissä asioissa on tullut mitään epäselvyyttä.

Myöskään omaan kännykkäkameraan tarttumista ei kannata epäröidä.

- Säähän muuttuu jatkuvasti, joten omalla kännykällä napattu kuva on kyllä erinomaisen hyvä todiste.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.