Kävikö kettu kolossa? Repolainen vieraili Valtioneuvoston linnalla – rooli hallituskriisissä vielä epäselvä

0:58
Kettu näytti erittäin herttaiselta.

Vuoden kuumin kotimaan politiikan päivä sai eläinkevennyksen, kun kettu juoksenteli Valtioneuvoston linnalla kesken pääministeri Antti Rinteen (sd.) ja keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin tapaamisen.

Repolaisen ikuisti Lehtikuvan kuvaaja Heikki Saukkomaa, joka epäilemättä oli passissa odottelemassa valtion johdon ratkaisua yli viikonlopun velloneeseen hallituskriisiin.

​​​​​​​

Pimitetäänkö kansalta tietoa ketun roolista?

Vielä ei ole tietoa, liittyykö kettu millään tavalla hallituksen sisäisiin neuvotteluihin.

Näyttöä asiasta ei ole, mutta suomalaismedialta on hallituskriisin aikana pimitetty tietoja aikaisemminkin. Esimerkiksi lauantai-iltana suomalaiset toimittajat odottivat Kesärannan ulkopuolella hallituksen johtoviisikon tapaamista, vaikka kokous pidettiin aivan muualla.

Ketun roolia hallituskriisissä ei siis voida täydellä varmuudella sulkea pois.

Kuviin ikuistetulla repolaisella näyttäisi olevan häntä mukanaan. Mikäli kettu siis vieraili keskustan ja sdp:n johdon tapaamisessa, se ei jättänyt häntäänsä kenenkään kainaloon.

Kun kettu tulee esiin, alkaa uusi vaihe

Perinteisesti ketun on ajateltu edustavan viekkautta ja oveluutta, joita molempia Valtioneuvoston linnasta epäilemättä löytyy.

Kansanperinteestä voi silti löytää jotain vihjeitä. Kettu tiettävästi on tapahtumien liikkeelle paneva voima, joka tulee esiin, kun tapahtumissa alkaa uusi vaihe.

Tuoreessa populaarikulttuurissa ketun käväisemisestä kolossa on noussut lentävä lause Temptation Island Suomi -ohjelman myötä.

Vielä on kuitenkin aikaista sanoa, kävikö kettu kolossa Valtioneuvoston linnassa ja jos kävi, niin mitä se siellä teki.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja