Kaurismäen suosio edistää suomalaista elokuvaa – katso Huomenta Suomen lähetys

Huomenta Suomen lähetyksessä kuultiin tunnelmia Cannesin filmifestivaaleilta, joissa jaettiin eilisiltana Kultainen palmu -palkinto The Tree of Life -elokuvalle. Suomalaisohjaaja Aki Kaurismäen Le Havre oli ennakkosuosikki, mutta jäi pystittä.

Cannesin elokuvafestivaalien pääpalkinnon pokkari Yhdysvaltalaisen Terrence Malickin ohjaama .

– Kaikki kolme ennakkosuosikkia käsittelevät tärkeitä, päivänpolttavia ongelmia. Selvää oli, että kaikkiin kolmeen kiinnitettiin erityistä huomiota myös tuomaristossa, kertoo MTV3:n kirjeenvaihtaja Helena Petäistö Cannesista.

– Kaurismäen elokuva kuuluu neljään elokuvaan, joista tuomariston piti keskustella aivan erityisen pitkään. Tällä kertaa tuomaristossa oli poikkeuksellisen paljon erilaisia henkilöitä, joten yksimielisyyttä le Havre -elokuvalle oli varmasti vaikeampi löytää.

Suomalaisasiantuntijoiden mukaan Aki Kaurismäen saama suosio niin yleisön kuin kriitikoiden keskuudessa edistää suomalaisen elokuvan leviämistä maailmalle.

– Kaurismäen elokuva sai paljon valtavan hyviä arvosteluja, sehän sai nimenomaan kriitikkojen palkinnon. Kaurismäkeä arvostetaan Ranskassa erityisen paljon hänen huumorinsa ja humanisminsa takia. Monien mielestä Le Havre oli festivaalien paras elokuva ja selvä palkinnon saaja, Petäistö kertoo.

Myös Suomen elokuvasäätiön Irina Krohn hehkuttaa Cannesissa palkinnoitta jäänyttä Kaurismäkeä.

– Le Havre on mestariteos! Siinä veijariromaanin ilkikurisuutta ja ihmeen kaltaista lämpöä. Tämä on elokuva, joka leviää omilla ansioilla. Sitä on myyty jo 40 maahan. Vaikka Le Havre ei voittanut Kultaista palmua, se on voittanut hyvin monta katsojaa.

Lue:

Katso Huomenta Suomen lähetys:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja