Tekniikka & Talous: Supercell-yrityksessä keskipalkka yli 20 000 euroa – nousee suurten tuotekehittäjien palkkakärkeen

Kuinka houkutteleva maa Suomi on ulkomaalaisten huippuosaajien näkökulmasta? Supercell-johtaja kertoo 0:24
Katso myös haastatelu: Kuinka houkutteleva maa Suomi on ulkomaalaisen huippuosaajan näkökulmasta?

Suomen suurimmistä tuotekehittäjistä peliyhtiö Supercell maksaa Tekniikka & Talous -lehden vertailun mukaan kovimpia palkkoja. Vertailun mukaan Supercellin keskipalkka oli viime vuonna 21  948 euroa kuussa.

Kauppalehden laskelmassa on otettu sata eniten tutkimukseen ja kehitykseen satsaavaa yritystä ja jaettu niiden palkkasumma henkilöstön määrällä. Supercellin palkkasumma oli viime vuonna vajaat 132 miljoonaa, mutta henkilöstömäärä vain 480.

Supercell ei kommentoinut lehdelle yhtiössä maksettuja palkkoja mutta huomautti, että niihin sisältyy osakepohjaisiin kannustinjärjestelmiin liittyviä suorituksia.

Toisena Huawei

Toiseksi nousi kiinalainen Huawei 12  160 eurolla ja kolmanneksi Faron Pharmaceuticals 9  581 eurolla. Qt Group ja Pfizer maksavat vertailun mukaan reilun 8  000 euron kuukausipalkkoja. Nordea ylsi kuudenneksi 6  855 eurolla.

Nokialla palkat ovat keskimäärin 5  699 euroa, kun taas LM Ericsson maksaa keskimäärin 6  639 euroa.

Vertailun perusteella ei voi arvioida yritysten t&k-väen palkkoja, sillä luvuissa on mukana koko henkilöstö.

Häntäpäätä pitää Tecnotree, jonka kuukausipalkat ovat alle 1  700 euroa. Selitys on, että yhtiön henkilöstöstä vain kuusi prosenttia työskentelee Suomessa ja 70 prosenttia Intiassa.

Uutista korjattu 8.11. kello 10.15: Vertailun toteutti Tekniikka & Talous -lehti, ei Kauppalehti kuten aiemmin kerrottiin.

Lue myös:

    Uusimmat