Mainos

Kaunis ja käytännöllinen korsetti

Koreasta korsetista on moneksi

Helmi tapasi pukusuunnittelija Kisu Kuivalaisen, joka tekee työkseen aitoja korsetteja. Kuivalainen kertoi, miten yksilöllinen korsetti rakentuu ja paljasti, kuinka monta senttimetriä näyttävällä pukineella saa taiottua vyötäröltä piiloon.

Kisuline-yrityksesi toteuttaa korsetteja mittatilaustyönä. Miten aito korsetti poikkeaa kaupassa myytävistä?

Todella paljon. Vartaloa muokkaava korsetti on aivan eri asia kuin vaatekaupoissa tai alusvaateliikkeissä korsettia vain yleisilmeeltään muistuttavat vaatekappaleet. Näillä "korseteilla" ei voi muokata vartaloa lainkaan, vaikka ne saattavat tuntua napakoilta päällä. Mittatilauskorsetissa on tukevat metalliluut antamassa pukineelle tarvittavan ryhdin ja funktionaalinen nyöritysmahdollisuus. Korsetin nyörit eivät siis ole mikään satiininauhallinen koristelisä, vaan täysin oleellinen osa pukinetta.

Millaiseen käyttöön korsetti on tarkoitettu? Ilmeisesti kyseessä ei enää ole vain vaatteiden alle puettava koreus?

Korsettia voidaan käyttää vaatteiden alla luomassa halutunlaista figuuria, mutta myös näkyvänä osana päällyspukeutumista. Se voi vain pilkistää jakun tai boleron alta tai toimia näyttävänä juhla-asun katseenvangitsijana. Korsetti sopii lisäksi vaikkapa farkkujen kanssa pidettäväksi.

Onko korsetin käytöstä haittaa ja tuntuuko se esimerkiksi raskaalta päällä?

Oikein toteutettuna korsetti on miellyttävä päällä. Oikealla tavalla kaavoitettuna ja toteutettuna se tukee rintoja paremmin kuin rintaliivit. Se ei kiristä eikä purista kipeästi mistään. Käyttämällä korsettia voi jopa päästä eroon monista säryistä, kuten selkä- ja hartiaseudun kivuista.

Miten rakentuu käyttäjänsä näköinen ja kokoinen korsetti ja mitä mittatilaustyölle tulee hintaa?

Lähden suunnittelussa aina asiakkaasta liikkeelle: mitä hänen olemuksensa tuo minulle mieleen ja miten tekisin hänestä mahdollisimman viehättävän. Samalla huomioin asiakkaan toiveet siitä, mitä hän haluaisi korsetin avulla vartalonsa suhteen saavuttaa. Toki suunnitteluun – esimerkiksi materiaalin ja värin valintaan – vaikuttaa pukineen käyttötarkoitus. Juhlakäyttöön tehtävään korsettiin voidaan valita ylellinen materiaali ja somistaa korsetti upeilla pitsiupotuksilla ja kirjailuilla. Enimmäkseen arkikäyttöön tarkoitettuun korsettiin kannattaa valita materiaali, joka kestää hyvin kulutusta.

Mittatilauskorsettien hinnat vaihtelevat kovasti esimerkiksi käytetyistä materiaaleista ja mallista riippuen. Rinnan yli ulottuva perusmalli on hinnaltaan 380 euroa. Hinnat sisältävät aina korsettien käyttöön perehdyttämisen. Tämä on tärkeää, sillä harva käyttäjä on enää nykyään entuudestaan perehtynyt korsetinkäytön saloihin. Ruokavaliosuositukset, korsetin pukeminen ja riisuminen, pukineen huoltoon liittyvät seikat ja moni muu asia käydään läpi korsettisovituksissa.

Onko korsettiin pukeutuminen vaikeaa. Miten se tapahtuu?

Monissa korseteissa on pukemista helpottamassa edessä avausmekanismi. Jämäköin näistä on niinsanottu plansetti. Korsetti puetaan aina päälle täysin nyöritysvara avattuna ja vasta oikealle kohdalleen asettamisen jälkeen korsettia aletaan kiristää haluttuun kireyteensä niin, että takana oleva nyörityslista on lopulta ylhäältä alas tasaleveä.

Onko totta, että korsetin avulla voi piilottaa useampia senttejä vyötäröltä?

Tärkeä osa korsetin viehätystä on se, että sen avulla voi muuttaa vartalon kapeimman kohdan mallia ja sijaintia vartalon mittasuhteisiin nähden edullisempaan suuntaan ja kaventaa vyötäröä 6-15 senttimetriä – pitkällä aikavälillä jopa huomattavasti enemmän. On kuitenkin hyvä muistaa, että korsetissa mittasuhteet ovat varsinaisia senttimetrimittoja tärkeämpiä. Pukineen tuoma muutos on usein silmämääräisesti vaikuttavampi kuin yksinomaan mitan avulla todennettava muutos. Aito korsetti tekee vyötäröstä poikkileikkaukseltaan pyöreän ja luo sitä kautta optisen harhan todella kapeasta vyötäröstä, kun korsetin käyttäjää katsotaan suoraan edestä.

Teksti: Essi Kurkinen

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.