Kaunis hetki: Sokeana syntynyt tyttö näkee ja kuulee äitinsä ensi kertaa

Nicolly-nimisellä tytöllä todettiin harvinainen glaukooma pian syntymän jälkeen. Hän oli sokea ja kuuro ennen onnistunutta leikkausta, kirjoittaa Miami Herald.

2-vuotias Nicolly Pereira ei nähnyt tai kuullut mitään, ei pystynyt kävelemään, eikä puhumaan.

Hänelle tehtiin Brasiliassa seitsemän leikkausta, jotka kaikki epäonnistuivat. Lääkärit sanoivat, että mitään ei ole tehtävissä.

Tytön äiti järjesti rahankeräyksen, jotta tyttö voitaisiin leikata Yhdysvalloissa. Tarina levisi sosiaalisessa mediassa kovaa vauhtia, ja tyttö pääsi silmäleikkaukseen viime kuussa.

Lääkärit palauttivat tytön näön kolme ja puoli tuntia kestäneessä leikkauksessa Miamissa. Myös sisäkorvien tukokset poistettiin samana päivänä.

Hetki, kun tyttö näkee äitinsä ensimmäistä kertaa leikkauksen jälkeen, on äärimmäisen tunteikas. Tyttö halaa äitiään, ja äiti ei voi tilanteessa muuta kuin itkeä.

Tytön kasvoille ilmestyy leveä hymy. Se hetki, jota äiti oli odottanut pitkään, vihdoin koitti.

Nyt Nicolly näkee, kuulee, on oppinut laulamaan ja pystyy seisomaan itse. Tyttö kuitenkin toipuu leikkauksesta edelleen. Hänen näkönsä paranee koko ajan, mutta tarkkaa ennustetta siitä, millaiseksi näkö kehittyy, eivät lääkärit vielä pysty antamaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähde: Miami Herald

Lue myös:

    Uusimmat