Mainos

Kauniit kynnet vaativat huoltamista

Lohkeilevat tai käpristyvät kynnet eivät ole koskaan kaunis näky. Kuinka lohkeilevia kynsiä tulisi hoitaa ja miten niistä saisi mahdollisimman huolitellun ja näyttävän näköiset?

Kun kynnet voivat hyvin, ne ovat näyttävän näköiset ja lakkauskin näyttää kauniimmalta. Jotta kynnet pysyisivät hyvässä kunnossa, niitä pitää kuitenkin muistaa huoltaa. Kynsien hoidon tärkein toimenpide on niiden säännöllinen leikkaaminen. Mikäli kynnet pääsevät kasvamaan liian pitkiksi, ne haurastuvat ja pääsevät lohkeilemaan. Leikkaamisen ohella myös erilaiset kynsille tarkoitetut hoitovoiteet sekä vitamiinit vahvistavat kynsiä.

Vitamiineista apua kynsien lohkeiluun

Kynnet haurastuvat pidetessään, ja tällöin kynsistä on pidettävä erityistä huolta. Mikäli kynnet ovat hyvin hauraat ja pehmeät, saattaa olla syytä lisätä a-vitamiinia päivittäiseen ruoka-annokseen. A-vitamiini vahvistaa kynsiä sekä tekee niistä huomattavasti elinvoimaisemman näköiset. Kynsien huonokuntoisuus saattaa johtua myös raudan, piin tai biotiinin puutteesta. Näitä kaikkia lisäravinteita saa ostaa luontaistuotekaupoista sekä apteekeista.

Esimerkiksi kesäaikaan aurinko, tuuli ja vesi kuluttavat kynsiä ja käsien ihoa, jolloin ne vaativat entistä enemmän hoitoa. Vitamiinien lisäksi erilaiset kynsinauhavoiteet sekä käsirasvat hoitavat vaurioituneita kohtia sekä ennalta ehkäisevät tehokkaasti vaurioiden syntymistä. Myös kynsilakan alle laitettava aluslakka hoitaa ja vahvistaa kynsiä. Lopputuloksena saadaan pitkät, vahvat, terveemmät kynnet.

Rakennekynsillä näyttävät kynnet

Joskus kynnet eivät millään tunnu vahvistuvan niin, että niitä voisi kasvattaa. Jos omat kynnet tuntuvat kaikkien kotikonstienkin jälkeen vielä liuskoittuvilta, halkeilevilta ja haurailta, saattavat rakennekynnet olla ratkaisu pulmaan. Rakennekynsiä tosin tulee hoitaa siinä kuin omia kynsiäkin ja lisäksi niitä tulisi käydä hoidattamassa kynsihoitolassa 3–4 viikon välein. Omaa kynttä voidaan myös vahvistaa pelkällä geelillä ilman kynnen pidennystä.

Kun kynnet on saatu terveen ja kauniin näköisiksi, on syytä muistaa jatkaa kynsien hoitoa. Terveet kynnet pysyvät terveinä vain hoitamalla niitä oikeaoppisesti.

Teksti: Johanna Tamminen

Kuvat: Futureimagebank, Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.