Kauniiksi ravinnolla: Tehoaineet löytyvät jääkaapistasi

Joulumässäily sekä tuntuu että näkyy – myös ihossasi. Hyvä uutinen on, että jääkaapistasi saattaa löytyä ainekset, joilla saada kuulas ja hyvinvoiva iho.

Joulumässäily näkyy muuallakin kuin vyötäröllä. Suolainen ja rasvainen ruoka, alkoholi ja suklaa näkyy nopeasti ihossa sameutena ja epäpuhtautena. Kasvoille on saattanut joulun jälkeen ilmestyä muutama ylimääräinen finni, eikä turvotus tunnu laskevan millään.

Tiesitkö, että kauneutta saa muualtakin kuin purkista, niinkin läheltä kuin omasta jääkaapistasi. Ravinnolla on suuri vaikutus ihon kuntoon, ja tietyillä ruoka-aineilla voit maksimoida ihon hyvinvoinnin ja saada kasvoille tervettä hehkua, jota ei yksikään voide saa aikaan.

Vesi

Jo sanontakin kuuluu, että vesi vanhin voitehista. Veden juonti pitkin päivää hoitaa ihoa sisältäpäin jättäen ihon kosteutetuksi ja eloisaksi. Liian vähäinen vedenjuonti näkyy ihossa yllättävän nopeasti. Kireä tunne ja epäpuhtaudet johtuvat useasti kosteuden puutteesta.

Pinaatti

Pinaatti on yksi ravintorikkaimmista lehtivihanneksista. Se sisältää runsain määrin A- ja C-vitamiinia, magnesiumia ja antioksidantteja, jotka suojaavat vapailta radikaaleilta ja uusivat ihoa.

Mantelit

Mantelit ovat terveellinen ja maukas välipalavaihtoehto ihmiselle, joka haluaa pitää ihostaan huolta. Mantelit ovat täynnä kalsiumia, proteiinia ja B-vitamiinia, joka vahvistaa ihoa, hiuksia ja kynsiä.

Lohi

Lohi sisältämät terveelliset omega-3-rasvahapot vähentävät ihon punoitusta, ja antaa iholle terveen hehkun. Muita hyviä omega-3-rasvahappojen lähteitä ovat tonnikala, anjovikset ja avokadot.

Parsa

Parsa pitää ihon nuorekkaana, sillä sen sisältämät ravintoaineet uusivat ihosoluja, ennaltaehkäisevät ryppyjä ja jälleenrakentavat ihokudosta.

Porkkanat

Auringonpalvojien lempijuures on vähäkalorinen, mutta kuiturikas porkkana. Sen lisäksi, että se sisältää hurjan määrän beta-karoteenia, niiden rouskuttaminen poistaa hampaiden värjäytymiä.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähde: Female First

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja