Kauneuden asiantuntija: Angry Birds Linnan juhlissa oli liikaa ja Matikaisen kypärä ihmetytti

Kauneuden monitoiminainen Mariela Sarkima kommentoi vuoden 2011 Linnan juhlien hittejä ja huteja.

Mariela Sarkima on kauneuden monitoiminainen, joka on jo vuosia meikannut ja kammannut Linnan juhlissa tanssahtelevia kaunottaria, eikä tämäkään vuosi ollut poikkeus. Pitkän työpäivän päätteeksi Sarkima ehti kotisohvan ääreen seuraamaan muiden suomalaisten tapaan vuoden odotetuinta seurapiiritapahtumaa, ja nyt hän kertoo Helmelle ammattilaisen näkökulmasta, mitkä olivat tämän vuoden hitit ja hudit kauneudessa ja muodissa.

Massiiviset kampaukset valtasivat Linnan

Sarkima seurasi silmä kovana niin kampauksia kuin pukujakin, ja aivan erityisesti häntä ilahdutti huomata, miten paljon suomalaisilla naisilla on tapahtunut kehitystä itsensä koristamisesssa. Paljon kohutuista etikettimokista ei Sarkima ole täysin samaa mieltä median kanssa. Hänestä on vanhanaikaista ajatella, että hiukset tulisi olla kiinni.

– Hiukset voivat olla tyylikkäästi auki, eikä se mielestäni ole mikään etikettivirhe. Monesti aukinaisessa kampauksessa on tehty jopa isompi työ kuin kiinni olevassa. Se on sitten eri asia, jos hiukset roikkuu kampaamattomina. Se on loukkaavaa illan emäntää kohtaan, Sarkima huomautaa.

Erityisesti kauneuden asiantuntijalle jäi mieleen Jenni Vartiaisen kampaus, joka oli meikkaaja-kampaaja Piia Hiltusen laittama. Sarkiman mielestä kampaus sointui täydellisesti Vartiaisen asuun ja meikkiin.

– Se oli simppeli nuttura, jossa oli upea kiilto, tumma väri. Kampaus tuki täydellisesti asua ja meikkiä.

Myös Riikka Pulkkisen minimalistinen 20-luvun lainekampaus miellytti Sarkiman silmää. Sen sijaan massiiviset kampaukset, joita Linnassa näkyi melko paljon eivät saaneet hänen hyväksyntäänsä.

– Varsinkin iäkkäämmillä naisilla oli turhan mahtailevia kampauksia. Pari sellaista tapausta sattui silmään, että kampauksen lisäksi myös puku ja korut olivat isoja. Se on jo liikaa.

Pahimmin pieleen Sarkiman mielestä meni Marjo Matikainen, jonka kampaus muistutti enemmän kypärää kuin tyylikästä juhlakampausta.

– Polkkatukkaan oli yritetty tehdä laineita raudalla ja nyt oli käynyt niin, että raudan jäljet näkyivät kampauksessa. Enemmän olisi pitänyt olla liikkuvuutta.

Meikissä pitäisi uskaltaa enemmän

Meikissä Sarkima olisi kaivannut enemmän uskaliaisuutta. Monien meikki oli naisen mielestä jäänyt melko valjuksi, sillä juhlien kova valo imee meikin kasvoilta.

– Ilmeisesti on meikattu itse tai annettu meikkaajalle liikaa ohjeita. Kotona se meikki voi näyttää liian vahvalta, mutta juhlavalaistuksessa meikki katoaa, Sarkima huomauttaa ja kehottaakin ensi vuonna Linnaan menijöitä käyttämään runsaammin poskipunaa ja aurinkopuuteria.

Sarkiman mukaan meikeissä näkyi selkeitä eroja nuoremman ja vanhemman ikäpolven välillä. Iäkkäämmät naiset käyttävät enemmän huulipunaa ja suosivat klassista meikkiä, kun taas nuoret suosivat luonnollisempaa lookia.

– Jenni Vartiainen oli ehkä ainoa nuorempi nainen, jonka meikki oli huulipainotteinen. Ne oranssit huulet olivat upeat.

Angry Birds -puku oli ehkä liikaa

Innoissaan Sarkima oli myös siitä kuinka paljon suomalaisten suunnittelijoiden kädenjälki näkyi Linnan juhlissa. Varsinkin suunnittelija Katri Niskasen puvut saivat paljon kiitosta, joista yksi upein oli Jenni Vartiaisen yllä nähty kirkkaanoranssi antiikin henkeä kuvastava mekko.

Niskanen joka suunnitteli juhliin huikeat seitsemän pukua on myös Angry Birdsin "isän" Peter Vesterbackan puolison Teija Vesterbackan puvun takana. Vesterbackan yllä nähty näyttävä punainen iltapuku, jonka oikeaa rintamusta koristi Angry Birds -pelistä tuttu lintuhahmo on Sarkiman mielestä asu, joka varmasti jakaa mielipiteet kahtia.

– Jos unohtaa, että sieltä rintamuksesta kurkisti se lintu, niin olihan se nätti mekko, mutta en ole ihan varma onko noin voimakas brändääminen Linnan juhlissa hyvä juttu, Sarkima huomauttaa.

Illan upein nainen oli Sarkiman mielestä avioeroa läpikäyvä europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola, joka saapui Linnaan upeassa hennon vaaleanpunaisessa iltapuvussa.

– Se oli todella rohkea valinta, sillä yleensä vaaleanpunaista pidetään tyttömäisenä värinä. Korhola kuitenkin kantoi puvun hyvin ja näytti aivan mielettömän upealta.

MTV3/Helmi

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja