Kauneimmat historialliset kohteet – koe kiehtovat kaupungit!

Matkakohdetta valitessa yksi tärkeimmistä elementeistä voi olla kohteen historiallinen kulttuuriperintö. Hotels.com listasi kauneimmat kohteet, jotka ovat kuuluja historiallisista rakennuksistaan.

Yllä olevan gallerian kuvat saa isommiksi klikkaamalla.

Ateena, Kreikka

Kreikkaa pidetään nykyaikaisen sivistyksen kehtona. Ensimmäinen historiallinen maininta Ateenasta on peräisin 1500-luvulta eKr.; on vaikea ymmärtääkään, kuinka monta kertaa lukuisat antiikin ajan rakennukset on tuosta ajasta tähän päivään rakennettu, tuhoutuneet ja rakennettu taas uudelleen. Ateenan kuuluisin arkkitehtoninen monumentti on Akropolis, joka oli muinaisen kaupungin linnoitettu osa ja turvapaikka sodan sattuessa. Akropolis koostuu lukuisista temppeleistä ja muista rakennuksista. Historiallisesti merkittävä on myös Zeus Olympioksen temppeli, joka on Kreikan suurin temppeli ja rakennettiin 700-200-luvuilla eKr. Menneisyydestä kiinnostuneiden kannattaa myös vierailla Ateenan vanhimmalla alueella Plakassa, jossa aikakaudet kietoutuvat yhteen ja historia kohtaa nykyajan.             

Jerusalem, Israel

Jerusalem on yksi maailman vanhimmista kaupungeista. Ensimmäinen maininta siitä on historiankirjoissa 4. vuosisadalta eKr. Nykyajan Jerusalem on moderni ja kehittyvä kaupunki, jossa törmäät ammoisilta ajoilta säilyneisiin majesteettisiin, kauniisiin rakennuksiin. Ehkä tunnetuin nähtävyys on juutalaisille tärkeä ja pyhä Länsimuuri. Muuri edustaa viimeisiä jäänteitä Herodes I Suuren rakentamista Temppelivuoren linnoitteista ja Jerusalemin toisen temppelin ulkomuurista. Toinen temppeli sijaitsi Temppelivuorella tuhoutumiseensa 70 jKr. saakka. Eräs historiallisesti merkittävistä rakennuksista Jerusalemissa on myös vuonna 325 rakennettu Pyhän haudan kirkko, joka on yksi kristinuskon keskeisistä pyhätöistä. Vierailu Daavidin tornissa kannattaa myös taatusti; tämä 200-luvulla eKr. rakennettu linnoitus toimii nykyään Jerusalemin historian museona.

Praha, Tsekki

Praha on jo useita vuosia ollut yksi Euroopan suurista turistikohteista. Matkailijoiden kiinnostuksen ymmärtää, sillä Tsekin pääkaupunki on täynnä nähtävää. Vierailijoiden kannattaa ehdottomasti tutustua Vanhaankaupunkiin, joka on yksi Prahan suosituimpia nähtävyyksiä. Sieltä voi löytää myös vanhan kaupungintalon, joka tunnetaan taivaankappaleiden liikkeet kertovasta astronomisesta kellostaan. Kelloon kuuluu muun muassa liikkuvia nukkeja ja kalenteri. Vuonna 1410 rakennettua kelloa on pidetty pitkään Prahan symbolina. Myös Prahan linna on lähes pakollinen nähtävyys: sen muurit ja tornit ovat komea näky ja linna toimii Tsekin tasavallan presidentin asuntona.

Istanbul, Turkki

Turkin suurin kaupunki on tulvillaan upeita kohteita historian hämäristä. Hyvä paikka aloittaa kiertely on Sultanahmet, Istanbulin tärkein aukio ja kaupungin historiallinen keskus. Sieltä löydät mm. Turkin merkittävimmät arkkitehtuuriset ihmeet, Hagia Sofian ja myös Sinisenä moskeijana tunnetun Sulttaani Ahmedin moskeijan. Hagia Sofiaa pidetään yleisesti bysanttilaisen arkkitehtuurin helmenä: se rakennettiin alunperin ortodoksikirkoksi, mutta muutettiin 1400-luvulla moskeijaksi. Nykyään katedraali on yksi maailman suurenmoisimpia museoita ja ehdottomasti vierailun arvoinen. Hagia Sofian liepeillä sijaitseva Sininen moskeija on yksi Istanbulin tunnetuimpia symboleja; se rakennettiin vuonna 1616 ja on lumonnut kävijöitä kauneudellaan ja loistollaan siitä asti.

Lähde: Hotels.com

Kuvat: Colourbox.com

Kokeile käänteentekevää matkahakua ja inspiroidu osoitteessa Lomakuumetta.fi!

Lue myös:

    Uusimmat