Kauhurockin legenda Alice Cooper, 70, MTV:n erikoishaastattelussa: "Hanoi Rocksissa oli rock'n'rollia"

Alice Cooper esiintyy kesäkuussa Helsingissä superkokoonpanon kanssa 0:37

Shock rockin kummisedäksi kutsuttu Alice Cooper, 70, on esiintynyt lähes 50-vuotisen uransa aikana Suomessa useita kertoja. Kesäkuussa Cooper saapuu Helsinkiin Hollywood Vampires -superkokoonpanon kanssa.

Yhdysvaltalainen laulaja Alice Cooper, oikealta nimeltään Vincent Furnier, täytti helmikuussa tasan 70 vuotta. Ensimmäisen studioalbuminsa vuonna 1969 julkaissut Cooper on julkaissut uransa aikana kaikkiaan 27 levyä, joista viimeisimmän vuonna 2017.

Ensi kesänä Alice Cooper saapuu Suomeen Hollywood Vampires -kokoonpanon kanssa. Nimekkään yhtyeen perustivat vuonna 2015 yhdessä Cooperin kanssa Aerosmith-kitaristi Joe Perry ja Hollywood-tähti Johnny Depp.

– Yhtyeen nimi on peräisin The Hollywood Vampires -nimisestä julkisuuden henkilöiden juomakerhosta, jonka perustin 1970-luvulla. Kerhoon kuului monia jo edesmenneitä tähtiä: esimerkiksi The Beatlesin John Lennon, T-Rexin Marc Bolan ja The Whon Keith Moon kävivät siellä. Samoin Ringo Starr ja Harry Nilsson, Alice Cooper kertoo MTV.fille puhelimitse Floridasta.

– Minä ja Lennon tapasimme juopotella jonkin verran. Olen tuntenut Paul McCartneyn lähes 40 vuotta. Oli upeaa saada hänet vierailemaan levyllemme. Hänen seurassaan olen aina ällikällä lyöty. Onhan se nyt uskomatonta, koska hän on The Beatlesista se "the beatle".

Hollywood Vampires julkaisi toistaiseksi ainoan studioalbuminsa vuonna 2015. Paul McCartneyn lisäksi levyllä vierailevat muun muassa Foo Fightersin nokkamies Dave Grohl, näyttelijä Christopher Lee, Guns N' Roses -kitaristi Slash ja AC/DC:n edellinen laulaja Brian Johnson.

– Se on älyttömän hauska kokoonpano! Hauskinta siinä on se, että se on omien keikkojeni vastakohta. Omat keikkani ovat teatraalisia, mutta Hollywood Vampiresin kanssa menemme lavalle, se on suoraviivaista paahtoa.

Cooperin mieleen ei ole painunut mitään erityistä Suomesta.

– Emme näe kiertueella juuri mitään. Näemme kaupunkiin saapuessamme hotellin. Sitten näemme esiintymisareenan ja lopulta lentokentän, Cooper naurahtaa.

– Olen kyllä tuntenut Michael Monroen pitkään. Hanoi Rocksissa oli jotain sellaista, mihin suosittelen nuoria bändiä tutustumaan ja ottamaan mallia: kun he astuivat lavalle, siinä oli rock'n'rollia. Nykyään bändit ovat lähinnä tylsiä.

Viittaako Cooper tylsyydellä johonkin tiettyyn bändiin?

– No, jos yhtyeen nimi on Vampire Weekend (yhdysvaltalainen indie-yhtye), ensimmäinen mieleen tuleva ajatus on, että siinä on varmaan teatraalisuuteen ja dramaattisuuteen panostava bändi. Mutta ei. Siinä menee hieno nimi hukkaan. Sellainen musiikki on kuin vaniljaa: tylsää kaikessa vaisuudessaan. Siinä ei ole mitään jännittävää.

"Shokeeraaminen ei enää onnistu"

Shock rockin kummisedäksi kutsuttu Cooper sanoo, että yleisön shokeeraaminen on nykypäivänä mahdotonta.

Marilyn Manson, minä ja Lady Gaga tiedämme, että se ei enää onnistu. Konserteissa lavalla voi tehdä kaikenlaisia asioita, mutta ei yleisö järkyty siitä. Asiat olivat toisin vaikkapa 1970-luvulla. Sana saattoi kiertää, että Alice Cooper tai vaikkapa Kiss tekivät sitä ja tätä, mutta silti yleisö yllättyi konserteissa. Silloin ei ollut internetiä.

Alice Cooper täytti helmikuun alussa 70 vuotta. Hän on ollut Sheryl-vaimonsa kanssa naimisissa 42 vuotta.

– Juhlimme hääpäiväämme niin, että hän tulee lavalle keikallani esittäen mielisairasta sairaanhoitajaa. Näin parisuhteemme toimii, Cooper naurahtaa.

Hollywood Vampires esiintyy Helsingissä Kaisaniemen puistossa sunnuntaina 10. kesäkuuta.

– Yleisön kannattaa odottaa täysiveristä hard rock -show'ta. Ohjelmistossa ei taida olla yhtään balladia. Hollywood Vampiresista tihkuu rock-tähteyttä, Cooper hehkuttaa.

Katso alla kuvia Alice Cooperin uran varrelta.

Lue myös:

    Uusimmat