Kauhu valtasi Parkenin vajaa kaksi vuotta sitten – Markku Kanerva jakoi erityisen kiitoksen: "Se oli loistavaa"

Markku Kanerva muisteli kahden vuoden takaisia tapahtumia – "Ne ei lähde koskaan mielestä pois" 3:04
Katso videolta Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan kommentit alkavista EM-karsinnoista.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue tekee paluun Kööpenhaminan Parken-stadionille torstaina, kun joukkue aloittaa EM-karsintaurakkansa. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kertoo MTV Urheilulle, etteivät vajaan kahden vuoden takaiset tapahtumat poistu ikinä mielestä. 

Suomi pelasi ensimmäisen EM-kisaottelunsa miehissä vajaa kaksi vuotta sitten Tanskaa vastaan. Suuren riemujuhlan pysäytti kuitenkin tanskalaistähti Christian Eriksenin sydämen pysähtyminen. Kauhu valtasi tuolloin stadionin ja vain harvat osasivat sanoa, mikä todella oli Eriksenin tilanne.

– Kyllä niitä on kelailtu. Ne eivät lähde koskaan pois mielestä. Dramaattinen ottelu ja upeaa, että Christian Eriksen voi nyt hyvin ja on pystynyt pelaamaan hyvällä tasolla, Kanerva sanoo.

Suomen ja Tanskan kannattajien toiminta on erityisesti jäänyt Kanervan mieleen. Fanit saivat upean kunnianosoituksen kansainväliseltä jalkapalloliitolta Fifalta, kun heille annettiin vuosittain jaettava fanipalkinto.

– Se oli loistavaa empaattisuuden, solidaarisuuden ja kunnioituksen osoittamista Eriksenille. Ja kun se tehtiin yhdessä Tanskan fanien kanssa, niin se oli tunteikas hetki. Se jäi vahvasti mieleen, kun peliä jatkettiin, miten meidän pelaajat reagoivat spontaanisti ja antoivat aplodit Tanskan joukkueelle, Kanerva toteaa.

Huuhkajat aloittaaa EM-karsintaurakkansa torstaina vieraskentällä Tanskaa vastaan. EM-karsintojen toinen peli on luvassa sunnuntaina, kun joukkue kohtaa Pohjois-Irlannin vieraissa. Lohkon muut joukkueet ovat Slovenia, Kazakhstan ja San Marino.

Katso pääkuvan videolta Markku Kanervan kommentit alkavista EM-karsinnoista. Alla olevalla videolla Rasmus Schüllerin kommentit karsinnoista sekä paluusta Parkenille.

Rasmus Schuller analysoi alkavia EM-karsintoja – "Hyvät saumat päästä kisoihin" 5:59

Lue myös:

    Uusimmat