Kauhistelitko tätä videota, jossa kaahataan yleisellä tiellä 470 km/h? Huolestuttavinta on, jos pätkä meni täydestä

Selviäisitkö tästä naantalilaisesta nopeusrajoitushaasteesta? 1:04
KATSO MYÖS: Selviäisitkö tästä naantalilaisesta nopeusrajoitushaasteesta?

Sosiaalisessa mediassa voi tulla vastaan kaahausvideoita, joissa superautot kiitävät yleisillä teillä täysin järjettömillä nopeuksilla. Vaikka videot näyttävät aidoilta, eivät ne välttämättä ole sitä.

Oletko yksi niistä yli 3,2 miljoonasta ihmisestä, joka näki tehokkaan Nissan GT-R:n kuljettajan kaahaavan käsittämätöntä 470 kilometrin tuntinopeutta moottoritiellä Tokion laitamilla?

Artikkeli jatkuu videon alla.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Netissä kiertävä video on kerännyt jo yli 10 000 kommenttia. Mikäli ei osaa englantia tai ei edes avannut kommenttiosioita, eikä katsonut videotakaan erityisen kriittisin silmin, saattaa jäädä siihen käsitykseen, että kyse on aidosta tapauksesta. Niin realistiselta materiaali näyttää.

Videon otsikossa ja kuvaustekstissä spekuloidaan sillä, selviääkö GoPro-actionkamera yli 400 km/h:n nopeuksista. Tärinä lisää autenttisuuden tuntua, ja katsojan huomio kiinnittyy näin ollen muihin asioihin kuin siihen, onko kyse aidosta videosta vai ei.

Kyse ei nimittäin ole lainkaan todellisesta tapauksesta, vaan kuva on kaapattu Assetto Corsa -videopelistä. Vauhti videolla on niin huimaa, ettei katsoja edes pysty kunnolla kiinnittämään huomiota ohitettaviin autoihin. Hitaammalla nopeudella ajettaessa videopelimäisyys on helpommin havaittavissa, vaikkakin hyvin realistisen näköisestä pelistä onkin kyse.

Lue myös:

    Uusimmat