Katsojien suosikki Karhu-Karjalainen kertaa Linnan juhlia: Hyvästi meni, ihmisiä tungokseksi asti

Karhumies-Karjalainen nautti visiitistään Linnan juhlissa. Ihmisiä paikalla oli Karjalaisen mukaan tungokseksi asti ja hän sai vierailustaan paljon positiivista palautetta.

Juuso-karhun isänä tunnettu Sulo Karjalainen vietti itsenäisyyspäivää juhlavissa tunnelmissa Linnan juhlissa.

Visiitti oli Karjalaisen ensimmäinen ja kokemuksena hauska.

– Hyvästi meni, voi sanoa niin, Karjalainen kertoo.

Kuusamon suurpetokeskuksessa erityisesti karhujen parissa työskentelevä Karjalainen on tunnettu erityisesti Juuso-karhusta, jonka tekemiä taideteoksia on myyty jopa tuhansilla euroilla.

Presidenttikin tuntee karjalaisen juuri karhumiehenä, ja työ eläinten parissa kirvoitti kutsun Linnaan. Presidentti Sauli Niinistö julkaisi omilla Facebook-sivuillaan kuvan Karjalaisen kättelystä.

– Vieraita on tullut läheltä ja kaukaa. Karhumies Sulo Karjalainen matkusti Presidentinlinnaan Kuusamosta autolla, linja-autolla ja junalla. Terveiset Juusolle! Niinistö kirjoitti kuvan yhteydessä.

”Ihmisiä tungokseksi asti”

Kättelyyn asti pääseminen vaati Karjalaiselta paitsi matkustusta, myös jonotusta.

– Jonoa oli tuntimitalla. Oli paljon portaita, mitä kiivettiin. Se voi varmaan olla hankalaakin huonojalkaiselle ihmiselle, Karjalainen tuumaa.

Ihmisiä Linnassa oli paljon Karjalaisen makuun. Monet tulivat kättelemään Karjalaista ja hän solmikin Linnassa monia uusia tuttavuuksia.

– Paljon oli ihmisiä, ihan tungokseksi asti.

– Suurin osa ihmisistä oli minulle uusia ja osa tuli kättelemään, kun tunsivat minut. Niinhän se sanonta menee, että apinan tuntee kaikki, muttei apina ketään, Karjalainen nauraa.

Karjalaiselle kommenttivyöry

Kättelyn lomassa Karjalainen kävi maistelemassa juhlien paljon puhuttuja tarjoiluja. Ruoka Linnassa oli Karjalaisen mukaan maistuvaa.  

– Eväät piti ottaa käsiin ja kävellessä syödä. Ei sinne olisi pöytiä mahtunutkaan, kun oli ihan ihminen toisessa.


Karjalaisen esiintyminen juhlissa on kirvoittanut paljon kommentteja ja kiitosta. Osa on kantautunut hänen korviinsa asti.

– Jotkut olivat varta vasten laittanut television päälle, että olisivat minut nähneet!

Lue myös:

    Uusimmat