Katso video: Vanhanen astui kameroiden eteen: "Tämä on ollut poikkeuksellinen, mutta ei ainutlaatuinen päivä eduskunnan työssä"

Poliittisen jännitysnäytelmän seuraavat vaiheet selviävät pian – puhemies Matti Vanhanen pitää tiedotustilaisuuden 14:03
MTV Uutiset live seurasi Vanhasen tiedostustilaisuutta. Videolla näkyy myös päivän aiempia tapahtumia – voit scrollata aikajanalla taaksepäin, nähdäksesi Vanhasen koko tiedostustilaisuuden.

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen astui kameroiden eteen puhumaan vallitsevasta hallituskriisistä ja virastaan eronneen entisen pääministeri Antti Rinteen tilanteesta.

– Tämä on ollut poikkeuksellinen, mutta ei ainutlaatuinen päivä eduskunnan työssä, Vanhanen totesi tilaisuuden aluksi.

Välikysymyskeskustelu on luonnollisesti tältä päivältä ohi, sillä virastaan eronnut entinen pääministeri Antti Rinne on ilmoittanut, ettei hän vastaa välikysymykseen. Mutta välikysymyskeskusteluun palataan vielä.

– Välikysymys on edelleen olemassa ja se tullaan kuittaamaan, ehkä aika lyhyesti aikanaan, Vanhanen sanoi.

Uutta hallitusta lähdetään nyt muodostamaan.

– Tästä eteenpäin prosessi on selvä. Suurimman eduskuntaryhmän puheenjohtaja tulee kutsumaan muut ryhmät koolle ja uuden hallituksen muodostaminen lähtee liikkeelle siitä. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin, Vanhanen totesi.

Vanhanen muistutti, että eduskunnan on jatkettava työtään ja suunniteltava muun muassa ensi vuoden budjettia.

– Talo jatkaa elämäänsä ja työtään normaalisti. Ja rinnalla tullaan käymään hallitusneuvottelut.



Lue myös:

    Uusimmat