Katso MTV:n historiaa kuvina

Suomalainen mediamaailma muuttui olennaisesti vuonna 1957, kun MTV aloitti toimintansa. Se oli pieni televisioyhtiö, joka lähes kolmenvuosikymmenen ajan vuokrasi Ylen jakeluverkkoa. Se tuli tunnetuksi myös pöllö-logostaan.

Nyttemmin MTV on kasvanut suureksi mediayhtiöksi, joka uutisoi, viihdyttää ja luo elämyksiä ympäri vuorokauden.

Nykyään MTV:n omistaa mediayhtiö Bonnier AB. Se on ruotsalainen perheyhtiö, joka on perustettu jo 1800-luvulla. Aikaisemmin MTV:n omistajia ovat olleet muun muassa joukko mainostoimistoja ja Alma Media.

Oman televisiokanavansa MTV sai 1993. Kanavan nimeksi tuli MTV3. 1990-luvun puolivälin paikkeilla MTV:n mediaosaaminen laajeni myös radioon, kun Radio Nova aloitti radiolähetyksensä vuonna 1997.

2000-luvulla MTV:lle on tullut liuta uusia kanavia. 2000-luvulla aloitti muun muassa Subtv, joka nykyisin tunnetaan nimellä Sub. AVA-kanava aloitti 2000-luvun loppupuolella maksullisen kanavapaketin osana.

MTV toimi aluksi nimellä Oy Mainos-TV-Reklam Ab. Se oli aikanaan yksi ensimmäisiä eurooppalaisia kaupallisia tv-yhtiöitä. Vain Britannian ITV ja Keski-Euroopan RTL on perustettu sitä aiemmin.

Katso myös MTV:n pöllön kehitys aina 1960-luvulta 1980-luvulle:


Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja