Katso hellyttävä video: Syksy saapui eläimillekin – kuukausien ulkonaolo päättyi ja eläinlauma pääsi tallin suojaan Vihdissä

Katso hellyttävä video: Syksy saapui eläimillekin – kuukausien ulkonaolo päättyi 3:11
Katso hellyttävä video, kun eläimet saapuvat kukin omalla tyylillään sulassa sovussa talliin.

Annukka Cederlöfin pientilalla Vihdissä asustaa monimuotoinen lauma eläimiä. Eläimet ovat juuri viettäneet viisi kuukautta ulkotiloissa. Syksyn viiletessä ne kerätään tallin lämpöön.

Cederlöfin eläimet viettävät kesän ulkona. Hän kertoo, etteivät eläimet syksyn tullen vastusta sisätiloihin siirtymistä lainkaan.

– Mielellään ne tulevat jo yöksi sisälle talliin. Siellä on ruoka valmiiksi katettuna. Lämmintä on ja pehmeä alusta valmiina. Siinä kelpaa köllötellä pitkän kesän jäljiltä.

Cederlöfin tilalla kaikki eläimet asuvat samassa tallissa. Yhteiseloa sekä sisä- että ulkotiloissa viettävät muun muassa hevoset, ponit, aasit, lampaat, ankat ja porsaat.

– Ne tulevat oikein hyvin toimeen keskenään. Monet sitä kummastelevatkin, kun meidän eläimiä ei ole laitettu mihinkään lajin mukaisiin lokeroihin. Kaikki ovat samassa tallissa ja tarhassa koosta ja lajista huolimatta.

– Kyllä se yhteiselämä sujuu. Siinä on sellainen turvallisuus ja arvojärjestys läsnä, niin ei kenenkään tarvitse ruveta mistään taistelemaan, Cederlöf kertoo.

Aasi saa syntymäpäivälahjaksi porkkanoita

Cederlöfin tilalta löytyy myös aaseja. Hän arvioi, että koko Suomessa on noin 350 aasia. Aasilla ei ole kovin vanhaa historiaa Suomen maataloudessa. Se on kuumista maista tänne tuotu ja toimii lähinnä lemmikkinä.

– Tänään on nuorimman aasimme yksivuotissyntymäpäivä, Cederlöf naurahtaa.

Syntymäpäivän kunniaksi on luvassa pientä hemmotteluakin.

– Hän saa tänään isomman annoksen porkkanoita kuin muut, Cederlöf kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat