Mainos

Katjan suunnitelma: Huhtakoukku

Kohde sijaitsee keltaisessa, klassisessa paritaloyhtiössä. Asunnossa on iloinen ja äärettömän onnellinen tunnelma. Tavaraa on paljon ja säilytystilaa viidelle hengelle liian vähän. Viisihenkinen perhe onkin muuttamassa suurempaan asuntoon. Asunto on ikäänsä nähden hyvässä kunnossa. Anne ja Olli-Pekka ovat itse kunnostaneet asuntoa. Keittiö on uusittu vasta ja se on onnistuneesti asunnon tyylinen.

Asunto on värikäs. Eteinen on sininen, olohuoneessa on yksi persikan värinen seinä, kaksi makuuhuoneista on keltaisia ja kolmas on vihreä.

Asunnon stailaamisessa keskeisenä ajatuksena pidän sitä, että myytävä kohde laitetaan kohtuullisen pienellä panostuksella edustavaan kuntoon. Mahdollisia virheitä korjataan (ei peitellä!) ja hyviä ominaisuuksia korostetaan. Asuntoa ei sisusteta täyteen, vaan asunnon peruselementit; seinät, lattia, jne. esitellään potentiaaliselle ostajalle reilusti.

Sisääntulon antama ensivaikutelma on tärkeä asuntokaupassa. Tässä kohteessa on "liikaa elämää", jotta potentiaalisen ostajan oma elämä sopisi asuntoon. Stailausta helpottaa huomattavasti seikka, että myyjäperheellä on jo olemassa oleva osoite, mihin he voivat siirtää omat henkilökohtaiset tavaransa ennen asunnon asettamista näytteille.

Pääajatuksena tämän asunnon stailaamisessa pidän levottoman tunnelman tasoittelemista. Henkilökohtaisten tavaroiden ja huonekalujen poistamisen lisäksi värimaailmaa karsitaan maalaamalla muutamia seiniä puhtaan valkoiseksi. Taulujen, hyllyjen, seinävalaisimien ja muiden kiinnitysjäljet paikataan. Tilavan eteistilan seinät ja puolipanelointi maalataan valkoiseksi. Eteisen maalaaminen luo toivottavasti tunnelman avarasta, valoisasta ja hyväkuntoisesta asunnosta. Valkoiseksi maalataan myös olohuoneen persikan värinen seinä. Valkoisen sävyksi valittiin "Maalarin valkoinen" (Tikkurilan Jokeri).

Vaatehuoneen katosta ja seinästä puuttuvat levytykset korjataan. Eteisen vaatekaapin yläkaappi puretaan ja neljän (eriparisen) oven tilalle asennetaan kaksi huoneenkorkuista, uutta melamiiniovea.

Näyttöä varten asukkaiden omat, samaa mallistoa olevat, kaunis ruokailuryhmä, senkki ja parivuode jätetään asuntoon. Olohuoneen sininen kruunuvalaisin siirretään sinisävyisen keittiön kattoon. Asukkaiden monipuolisesta taulukokoelmasta siirrellään tauluja hallitusti ryhmitellen huoneisiin. Piha tyhjennetään leluista ja muista tavaroista. Puutarhakalusteryhmä jätetään.

Näytön ajaksi olohuoneeseen lainattiin sohvien erikoisliike Kuusilinna Oy:stä upea, tummanruskea antiikkinahkainen sohva, jonka tyynyt ovat luonnonvalkoista villakangasta. Muut stailaustavarat; matot, keittiön ruokailuryhmä, lastenhuoneiden istuimet, sängynpeite, torkkupeitot, koristetyynyt ja somiste-esineet lainattiin Espoon ja Vantaan Iskuista. Taulut ovat perheen omia.

500 euron budjetti jo itsessään kertoo myyjän asenteesta stailausta kohtaan; kohde laitetaan edustavaan myyntikuntoon kohtuullisen pienellä panostuksella. Mielestäni tämä on erittäin järkevä ajatusmalli.

Soinien entiseen kotiin toivoisin päätyvän perheen, joka olisi uudessa kodissaan yhtä onnellinen kuin Anne, Olli-Pekka ja lapset silminnähden ovat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.