Katja Ståhl: Tässä ovat avaimet arjesta selviytymiseen

Koti-osion blogistina startannut mediapersoona, yrittäjä ja perheenäiti Katja Ståhl kertoo selviytyvänsä huumorilla hankalistakin tilanteista. Perustavaa laatua -blogin kirjoittaja paljastaa nyt arjen pyörittämisen salat.

Koti-osion uusin blogisti Katja Ståhl on perheenäiti ja yrittäjä Espoosta. Perheeseen kuuluvat kaksi viittä vaille teiniä, aikuinen vehnäterrieri, Toyota Auris nimeltä Bertta ja puolikas hevonen. Ståhl kertoo arkensa sisältävän lukuisia vahvasti humoristisia piirteitä. Yrittäjän ja perheenäidin kiireinen arki saa aina silloin tällöin kuitenkin myös vitsikkään naisen huumorin koetukselle.

– Suhtaudun arkeen huumorilla, ja yleensä mua rupeaakin naurattamaan silloin kuin oikeasti itkettää. Joskus, todella väsyneenä saattaa huumorikin kuitenkin joutua koetukselle, Ståhl kertoo.

Kiireisen arjen pyörittämisen Ståhl kertoo olevan haastavaa mutta samalla antoisaa.

– Arjen pyörittäminen on ihan oma vitsinsä, koska ei ole olemassa kahta samanlaista päivää. Täytyy vaan olla luova ja ilahtua siitä että lapset kasvaa ja oppii myös tekemään kotitöitä. Lasten hyväksikäyttö kotitöissä onkin avain arjesta selviytymiseen, Ståhl naurahtaa.

Tarinoita perhepiiristä ja pesukoneesta

Blogin kirjoittaminen on Ståhlille uusi aluevaltaus, vaikka kirjoittamisesta naisella onkin kokemusta jo useiden vuosien ajalta. Ståhl ei osaa vielä kertoa tarkemmin minkälaisia tarinoita blogissa on luvassa, mutta lupaa sen yleisen sävyn olevan taatusti positiivinen.

– Blogia kirjoittaessani olen alkanut katsomaan jokaista päivää ihan uusin silmin. Arjen humoristisuus ja pienien huvittavien juttujen tärkeys arjessa korostuu. Blogissa ei siis ole luvassa ainakaan maailmantuskaa, Ståhl vannoo.

Ståhl kertoo keskittyvänsä blogissaan kirjoittamaan jokapäiväisistä, itseään lähellä olevista asioista ja tapahtumista.

– Kirjoitan perhepiirilähtöisiä tarinoita, joiden päähenkilöitä ovat taloni asukit, ja sen lisäksi vaikkapa pihassa juokseva orava, lemmikkikoira ja kaikki muu elollinen. Myös viimeisiään vetelevä imuri ja tiskikone saattavat päästä mukaan tarinaan, Ståhl luettelee.

Pitkä päätyyn ja perään!

Kenelle Ståhl sitten blogiaan suosittelee? Tähän kysymykseen vastaus tulee naisen suusta kuin kaupan hyllyltä.

– Suosittelen tätä blogia espoolaisille perheenäideille, joilla on vehnäterrieri ja Toyota Auris mallia 2007, Ståhl pamauttaa.

Lopuksi Ståhl paljastaa Kodin lukijoille mottonsa arjen haasteista selviytymiseen.

– Pitkä päätyyn ja perään! Se on jääkiekkoslangia, ja tarkoittaa että homma etenee. Vaikka asiat menisi pieleen, niin ei voi jäädä lumeen itkemään. Ståhl selittää.

Riika Nykänen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja