Katja Kannonlahti

Kesäiltojen uutisankkuroinnin ja lomien jälkeen Katja on siirtynyt uuteen rooliin - Huomenta Suomen juontajaksi. Siirtyminen uutisdeskiltä ohjelman juontotehtäviin on jälleen erilainen näkökulma toimittamisen ja suoran televisiolähetyksen maailmassa. Katjalle koti on se oma paikka, jossa saa rauhoittua - ja kotityöt ovat parasta terapiaa.

Nimi: Katja KannonlahtiIkä: 32Perheen koko: 2

Unelmakoti:

Riittävän iso ja iäkäs asunto veden äärellä. Ei ole väliä onko omakoti- vai kerrostalo, kunhan löytyy tilaa ja avaruutta, ajan patinaa ja laineiden liplatusta.

Mikä kotona ärsyttää:

Irtonaiset kulkuritavarat, jotka vaeltavat ympäri kotia osaamatta takaisin paikalleen. Tämän vuoksi olen yrittänyt karsia irtotavaran minimiin.

Rakkain huonekalu:

Mummolta peritty iso jatkettava ruokapöytä, jonka ääreen on mukava ystävien kanssa kokoontua nauttimaan hyvästä ruuasta ja erinomaisesta seurasta. Olen ollut hulluna vanhoihin huonekaluihin jo ihan pikkutytöstä - vanhat huonekalut ovat usein erittäin laadukasta ja kaunista käsityötä.

Mieluisin paikka kotona:

Sohvannurkka. On nautinnollista kietoutua lämpimään shaaliin ja istahtaa sohvannurkkaan lukemaan kirjaa taikatsomaan hyvää elokuvaa.

Kodin parhaat värit: Valkoinen, luonnonvalkoinen, kermanvalkoinen. Vaaleaa perusilmettä on kiva piristää lämpimillä väreillä ja muutamalla tummalla huonekalulla. Nyt vaaleutta on ryyditetty sinisellä, punaisella ja keltaisella

Mihin käyttäisit remonttireiskaa?

Ehkä tekemään eteiseen hyllyn mittatilaustyönä (=koti irtosälätavaroille)

Eniten käyttämäsi ruuanlaittoväline:

...leikkuulauta? Ehkä kuitenkin iso paistokasari, jossa valmistuvat niin lihat ja kalat kuin kasviksetkin.

Miltä kotonasi tuoksuu?

Toivon, että puhtaalta. Muuten hyvin vähän miltään, yritän välttää ylimääräisiä hajusteita.

Siivousvinkkisi:

Vartti päivässä pitää akuutin kaaoksen loitolla

Pakkomielteet pyykinkäsittelyssä:

Tarkkaakin tarkempi likapyykin jaottelu ja lähes päivittäinen täyden pyykkikoneen laulattaminen.

Lempiruokasi:

Niitä on monia, kotiruuasta maustettuun aasialaiseen, merenherkkuihin, maistuviin keittohin. Mahdoton kysymys!

Juomasuosituksesi:

Tilanteen, mielialan ja ruokien mukaan vesi, piimä, punaviini, shamppanja.

Paras reseptisi: Oma paras resepti vaihtuu viikottain - aina kun kokeilee jotakin uutta, mutta Kati Napan ja Kaarina Roinisen vinkkien avulla onnistuu aina! Tässä helppo & nopea syksyn omppuherkkuohjeOmenaherkku

6 isoa omenaa1,5 dl kaurahiutaleita0,5 dl ruskeaa sokeriavajaa 1 dl juoksevaa margariinia0,5 dl kookoshiutaleita0,5 dl mantelirouhettakanelia tai raastettua inkivääriä

Lohko omenat uunivuokaan, sekoita kaurahiutaleet, sokeri, kaneli / inkivääri keskenään. Lisää joukkoon juokseva margariini ja lopuksi kookoshiutaleet ja mantelilastut. Levitä seos omenien päälle ja kypsennä 200 asteessa uunin keskiosassa 25-30 min. Maistuu sellaisenaan tai jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Katja vastasi kysymyksiin syyskuussa 2002.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat