Mainos

Kätilö olisi käännyttänyt kotiin – äidin päätös pelasti vauvan hengen

Äiti pelasti syntymättömän poikansa elämän lukitsemalla itsensä vessaan.

Kaksi kuukautta sitten Ruotsin Mölnadissa sattunut tapaus todistaa, että äidinvaistoihin kannattaa todellakin luottaa.

Kätilö halusi lähettää raskaana olevan Meriman kotiin, sillä hänen supistuksensa olivat lakanneet. Synnytys ei ollut kätilön mukaan vielä käynnistymässä. 

– Tiesin että jotain olisi vialla, mutta kätilö sanoi, ettei hänellä olisi aikaa puhua kanssani. Hän sanoi, että minun pitäisi mennä kotiin nukkumaan, Merima kertoo kokemuksestaan.

Merima ei suostunut uskomaan, että kotiutuminen olisi syntymättömälle lapselle paras vaihtoehto, vaan hän päätti jäädä sairaalaan lukitsemalla itsensä vessaan. Nainen vaati myös, että hän saisi asiasta toisen kätilön mielipiteen. Jos äiti ei olisi luottanut vaistoihinsa, lapsi olisi todennäköisesti kuollut hänen vatsaansa. 

"Hän huusi, että nyt olisi kiire"

Merima sai tahtonsa lävitse ja hänelle tehtiin ultraäänitutkimus jolla varmistettiin, että kaikki olisi kunnossa. Kaikki tuntuikin olevan kunnossa, kun yhtäkkiä jotain hälyttävää tapahtui ja huone täyttyi hoitohenkilökunnasta ja lääkäreistä.

–  Yhtäkkiä kätilö juoksi saliin ja huusi, että vauvan pulssi laski, ja että nyt olisi kiire. Vauva oli kuolemaisillaan vatsaani. Panikoin, Merima kertoo kauhun hetkistään.

Lapsi saatettiin maailmaan hätäkeisarileikkauksella. Kun tuore äiti heräsi nukutuksesta muutamaa tuntia myöhemmin, hän ei muistanut tapahtuneesta mitään.

– Lääkäri kertoi, että napanuora oli kiertynyt useamman kerran vauvan kaulan ympärille.

Poika oli lisäksi hyvin pienikokoinen ja painoi vain 2465 grammaa. Lääkärin mukaan äidin kotiin lähteminen olisi todennäköisesti koitunut syntymättömän lapsen kohtaloksi.

Tapauksesta on tehty kantelu viranomaisille

Nyt pari kuukautta tapahtuneen jälkeen Dino-poika sekä hänen vanhempansa voivat hyvin, mutta kokemus jätti heihin syvät arvet.

– Sanoin monta kertaa, että jokin tuntuu olevan pielessä, mutta he eivät ottaneet minua tosissaan. Rukoilin polvillani, että he tekisivät jotain, mutta he kieltäytyivät. Asioiden ei pitäisi olla näin, Merima kertoo.

Vanhemmat tekivät asiasta kantelun sosiaali- ja terveysalan viranomaisille. Äiti haluaa, että asia tutkitaan perusteellisesti, jotta samaa ei pääsisi tapahtumaan kenellekään muulle.

Hän kertoo selvinneensä kokemuksistaan hyvän psykologin avulla.

Video: Mihin äitiä tarvitaan? Suomalaislapset kertovat.

Lähde: Exprsessen 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.