Katie, 19, luuli olevansa raskaana, mutta sitten vatsan muoto muuttui yllättäen: "Moneen kuukauteen en tiennyt, mikä minussa oli vialla"

Onko lantionpohjatreenistä hyötyä seksissä? 1:01
Videolla kerrotaan, miksi lantionpohjalihaksia kannattaa treenata.

Katien oireet johtuivatkin munasarjassa olevasta kystasta. Aiheesta kertoo muun muassa Metro-sivusto.

Brittiläinen Katie Holmes luuli olevansa raskaana, kun hänellä alkoi tulla siihen viittaavia oireita syyskuussa 2016. Hänen mahansa oli pyöristynyt, hänellä oli aamupahoinvointia ja hänen kuukautisensa olivat lakanneet.

Kuukausien ajan kummallisia oireita

Tilanteessa oli jotain outoa, sillä kaikki raskaustestit näyttivät negatiivista. Syyskuun ja lokakuun ajan tuolloin 19-vuotias Katie oli käynyt lääkärissä joka viikko, ja aina hänet oli lähetetty pois erilaisten lääkkeiden kanssa. Syiksi epäiltiin muun muassa vatsatautia ja virtsatieinfektiota.

Kolmen viikon kuluttua pahoinvointi loppui, mutta tilalle tuli päänsärky. Lisäksi hän tuli kylläiseksi ruoasta aiempaa nopeammin ja sen jälkeen olonsa oli hyvin turvonnut ja hänen kylkeensä sattui.

– Moneen kuukauteen en tiennyt, mikä minussa oli vialla. Se oli niin turhauttavaa ja oikeasti aika pelottavaa, nainen kertoo Metro-sivustolle.

– Minulla oli paljon kipuja. En voinut pissata kunnolla ja kuukautiset olivat lakanneet.

Marraskuun ajan maha kasvoi ja häneltä alkoi lähteä hiuksia. Lääkärit eivät ymmärtäneet, mistä kipu johtui.

Vatsan muoto muuttui yllättäen

Eräänä iltana joulukuussa Katien vatsaan alkoi sattua todella kovasti. Hän hämmästyi suuresti, kun hänen vatsansa yhtäkkiä ”putosi”. Maha oli ollut kuukausien ajan kiinteä ja pyöreä, mutta nyt se näytti vain roikkuvalta.

– Se oli todella outoa. Olin muuttunut raskaana olevan näköisestä hyvin ylipainoisen näköiseksi yhdessä illassa. Se oli todella hämmentävää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Katie googlasi asiaa ja luki kommentteja, joissa samoja oireita omanneet naiset kertoivat, että kyseessä voisi olla munasarjan rakkulakasvain.

Katie meni lääkäriin, joka lähetti hänet ultraäänitutkimukseen. Häneltä löydettiin munasarjan rakkulakasvain, joka painoi noin 6,35 kiloa.

Kysta saatiin poistettua

17. tammikuuta 2017 Katielle tehtiin leikkaus, jossa kysta poistettiin. Samalla poistettiin myös hänen toinen munasarjansa.

Tutkimuksissa selvisi, että kystassa oli pahanlaatuista kudosta. Koko kasvain poistettiin ennen kuin syöpä olisi saattanut alkaa levitä.

Katien vointi palautui normaaliksi, kuukautiset alkoivat jälleen ja mahasta tuli taas litteä. Ensin nainen oli ollut huolissaan siitä, voisiko hän enää saada lapsia. Kuusi kuukautta myöhemmin raskaustesti kuitenkin näytti positiivista ja huhtikuussa 2018 hän synnytti tytön.

Katie kertoi tapahtuneesta hiljattain Facebookissa. Hän toivoo, että muut eivät suhtautui välinpitämättömästi oireisiin.

Lue myös:

    Uusimmat