25-vuotias odotti tuntikausia apua rintakipuihinsa – kuoli yritettyään etsiä hoitoa muualta

Kuinka tunnistaa sydänongelmat? 17:00
Sydänsairaus voidaan sekoittaa astmaan tai närästykseen – varo tätä hiipivää oiretta! Sydänliiton ylilääkäri Mikko Syvänne kertoi erilaisista sydänsairauksista ja niiden oireista Studio55.fi-lähetyksessä lokakuussa 2016.

Amerikkalainen Tashonna menehtyi odotettuaan tuntien ajan apua lääkäriltä.

25-vuotiaan naisen perhe syyttää terveysalan ammattilaisia rakkaansa kuolemasta. Tashonna Ward menehtyi vuoden 2020 alussa, kun ei saanut apua sairaalasta, kertoo Milwaukee Journal Sentinel.

Koki kipuja eikä saanut henkeä

Amerikkalainen Tashonna oli hakeutunut sairaalaan rintakivun vuoksi. Hänen oli vaikeaa hengittää.

Tashonnalta otettiin EKG ja hänet röntgenkuvattiin. Sydän toimi normaalisti, mutta näytti röntgenkuvassa suurentuneelta. Tashonna oli kärsinyt suurentuneesta sydämestä jo aiemmin.

Lääkärin tulo olisi kestänyt "jopa kuusi tuntia"

Perheen mukaan Tashonna joutui kokeiden tekemisen jälkeen odottamaan lääkäriä kaksi tuntia. Hänen vointiaan ei perheen mukaan tänä aikana tarkkailtu mitenkään.

Nainen kirjoitti odottaessaan Facebookiin esimerkiksi "toivon, etten ole täällä ensiavussa koko yötä" ja kertoi hoitajien todenneen, että lääkärin tulo voi kestää kahdesta jopa kuuteen tuntiin. Tashonna oli kertonut äidilleen puhelimessa, että odottaa edelleen lääkäriä, ja on vaatinut tämän näkemistä useita kertoja.

Tashonnan tarina levisi medioihin. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Menehtyi lähdettyään etsimään apua

Lopulta nainen poistui etsiäkseen apua hätätapauksiin erikoistuneelta klinikalta. Hänen tilansa romahti pian sairaalasta lähtemisen jälkeen ja hän menehtyi.

– Miten voit luokitella ei-kiireelliseksi ihmisen, jolla on vaikeuksia hengittää ja kipua rinnassaan, ja panna hänet aulaan odottamaan? Tashonnan serkku ihmettelee.

Äiti jakoi Tashonnan kuvia sosiaalisessa mediassa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– En voi uskoa, että menetin vauvani eilen. Sydämeni on niin murtunut, jälleen yksi osa minusta on poissa. En koskaan ajatellut, että joutuisin sanomaan näin pienestä tytöstäni: lepää rauhassa, rakastan ja kaipaan sinua, en tiedä, mitä teen nyt, äiti Yolanda Ward kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

Kuolinsyy ei tiedossa

Kuolinsyytä ei ole määritelty. Tiedossa ei ole, tapasiko Tashonna lääkäriä ennen kuin poistui omatoimisesti.

Froedtertin sairaala on pahoitellut omaisten kokemaa tuskaa, mutta kertonut, ettei voi kommentoida tapahtunutta toistaiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat