Katariina Souri MTV:lle: "Hugh Hefner oli ujo, hiljainen ja huolehtiva isähahmo"

Ensimmäisenä suomalaisena Playboyn kannessa poseerannut Katariina Souri muistelee eilen kuollutta Hugh Hefneriä MTV:n haastattelussa.

Katariina Souri, 48, oli Playboy-lehden Playmate of the Month joulukuussa 1988. Kata Kärkkäisenä tuolloin tunnettu nainen oli ensimmäinen suomalainen tunnetun miestenlehden kannessa.

Lehden perustaja Hugh Hefner kuoli eilen 91-vuotiaana.

– Hän mullisti koko maailmani ja elämäni, vaikka en tuntenutkaan häntä henkilökohtaisesti mitenkään hyvin, puhelimitse tavoitettu Souri kertoo MTV.fille.

– Tapasin hänet monta kertaa ja asuin silloin kesällä 1988 Playboy-kartanossa noin viiden viikon ajan. Hän oli hyvin ujo, vetäytyvä ja tarkkaileva tyyppi. En voi sanoa, että olisin koskaan käynyt hänen kanssaan mitään syvällisempiä keskusteluja. Hän oli hyvin herrasmiesmäinen ja huolehtiva isähahmo.

Souri kertoo, että Playboy-kartanossa asuminen oli vähän kuin olisi ollut tiukassa kotikurissa.

– Kun asuin siellä, perään katsottiin aika tarkastikin. Autonkuljettaja vei paikkoihin ja mihinkään yökerhoihin ei saanut lähteä dokailemaan, nainen muistelee.

Playboy-legenda Hugh Hefner on kuollut 0:44

Katariina Souri päätyi Playboy-kuvauksiin heti lukion jälkeen kesällä 1988.

– Minulla oli ihan muut aikomukset. Olin ajatellut, että minusta tulee juristi. Minua kiinnosti myös vaatteiden suunnitteleminen, mutta totta kai Playboy-juttu heti lukion jälkeen pisti kaikki kuviot uusiksi, Souri toteaa.

– En silloin voinut kuvitellakaan, millainen julkisuusrumba siitä seurasi ja millainen vaikutus sillä oli sitten myöhemmin. Nyt, kun asiaa mietin, olen hirveän iloinen, että minulla on se kokemus. Se aika ei enää tule takaisin.

Hefnerin lemmikkiapina puraisi

Onko Sourin mieleen jäänyt jotain erityistä muistoa Playboy-kartanossa asumisesta ja kuvauksista?

– Se on jäänyt mieleen, kun tapasin Hugh Hefnerin ensimmäisen kerran. Hänen lemmikkiapinansa puri minua käteen kartanon puutarhassa. Turhamiehet tulivat paikalle aseet käsissään ja Hefner juoksi alas rinnettä paikalle.

– Apina ei tykännyt hajuvedestä. Minut passitettiin heti lääkäriin yksityiselle lääkäriasemalle. Siellä minulta kysyttiin, että missä eläintarhassa minä olen ollut. Vastasin, että no, tuolla Hugh Hefnerin luona. Varsinainen eläintarha, Souri muistelee nauraen.

Katariina Souri kertoo kärsineensä koti-ikävästä Playboy-kartanossa asuessaan.

– En tuntenut siellä ketään. Asuin yksin kartanon vierastalossa. Se on jäänyt mieleen, että kun kesken kuvausten loppusuoraa kerrottiin ilouutinen, että minut on valittu Playboyn joulukuun numeron keskiaukeamalle ja kanteen, aloin itkeä. Tiesin, että seuraavalle päivälle oli buukattu lento Suomeen ja se jouduttiin perumaan, Souri jatkaa muistelua.

– Se kansikuva on kuitenkin se kuva, mistä tykkään todella paljon. Se on äärimmäisen hieno kuva, mutta itkun takana se oli. Siellä minua lahjottiin Calvin Kleinin kengillä ja kuvausvaatteilla. Minua yritettiin myös houkutella jäämään Playboy-kartanossa järjestettyihin bileisiin, mutta koti-ikävä voitti.

Katso Katariina Sourin syksyllä 2015 tehty haastattelu Peter Uutisvirrassa -ohjelmassa alla.


Lue myös:

    Uusimmat