Mainos

Katariina Souri avoimena rakkaudesta naiseen – ”Ei se ollut tavallaan mikään yllätys”

21:28

Viime syksynä naimisiin menneet Katariina Souri ja Eliya Zweygberg vierailivat Hyvää Elämää -lähetyksessä perjantaiaamuna. Keskustelussa käytiin läpi parisuhdetta sekä Katariinan ajatuksia omasta seksuaali- ja sukupuoli-identiteetistä.

Katariina Souri ja Eliya Zweygberg tutustuivat alun perin Katan vegaaneille perustamassa Facebook-ryhmässä.

– Katsoin heti, että onpa kiinnostavan näköinen mimmi. Ajattelin, että se varmaan tykkää naisista, se on sen näköinen, Kata kertoi ensivaikutelmasta.

Katan naisellisuus olikin Eliyan mieleen, mutta nykyään naisten pukeutumistyylit ovat lähentyneet toisiaan.

– Eliya ei arvannut, että rupean pöllimään hänen vaatteitaan. Huomasin, että sillä on paljon mukavammat vaatteet kuin minulla, Kata nauroi.

– En nykyään halua yhtään käyttää mitään hankalia naisten vaatteita. Jotkut niistä ovat tosi ahdistavia. Huomaan, että se on enemmän kuin vain mukavuusasia: tykkään ehkä välillä pukeutua naisellisestikin, mutta ei koskaan niin, että on liian feminiininen, vaan enemmän ristiriitaa ja kontrastia.

”Välillä tunnen itseni vahvasti naiseksi, välillä mieheksi, välillä neutraaliksi”

Kata kertoo ihastuneensa naisiin ennen Eliyaakin.

– Ne eivät olleet mitään vakavaa, mutta olen aina tiennyt, että se olisi mahdollista. Sinällään en ole etsinyt naisia sen enempää kuin miehiä. Ihmiset ovat vain tulleet elämään, ja sitten on kolahtanut. Mutta ei se ollut minulle tavallaan mikään yllätys.

Jos Katan olisi pakko luokitella seksuaali-identiteettinsä, hän kutsuisi itseään bi-seksuaaliksi. Sukupuoli-identiteetiltään hän on Apu-lehden haastattelussa kuvaillut itseään enemmän muunsukupuoliseksi kuin naiseksi.

– Ja sekin vielä, että jos kokee muunsukupuolisuutta, niin sekään ei ole kaikilla vakio, vaan se voi heitellä. Minä esimerkiksi olen joskus hirveän feminiininen ja tunnen itseni vahvasti naiseksi, välillä tunnen itseni tosi vahvasti melkein mieheksi, välillä tunnen itseni neutraaliksi – jotenkin sukupuolettomaksi, en kummaksikaan, tai androgyyniksi. Se vaihtuu päivästä toiseen.

Pariskunnan häiden aikaan Katalla oli meneillään naisellinen kausi, ja silloin hääpuvuksi valikoitui romanttisen punainen mekko.

– Silloin oli se tunne. Nyt sitten olen pukeutunut näin, kun tunne tänään on tämä, Kata viittasi arkisempaan mustaan asuunsa.

– On ihanaa, kun voi mennä niin kuin haluaa. Miessuhteessa minulla oli ehkä enemmän paineita olla siinä naisen roolissa koko ajan, ja se on ahdistavaa.

Jälkikäteen Kata on tajunnut, että feminiininen rooli ahdisti häntä aikoinaan myös Playboy-kuvauksissa.

– Olin hirveän ahdistunut kuvauksissa, vaikka minua kohdeltiin siellä kuin prinsessaa. Pitkään mietin, että se ahdistus johtui ujoudesta ja alastomuudesta, mutta nyt olen tajunnut, että ei se välttämättä ollut ollenkaan se keskeisin syy – vaan se, että minulle laitettiin silkkikukkia kaulaan ja hyvin feminiinisiä pitsialusvaatteita. Se rooli tökki jo silloin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.