Mainos

Kataisen vinkki opettajille: Eilinen Nobel-puhe voisi antaa ajattelemisen aihetta kouluissa

Pääministeri Jyrki Katainen kertoo Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew´ssa eilisen Nobel-juhlan olleen erittäin liikuttava.

Katainen toivoo, että kouluissa käytäisiin läpi Nobel-komitean puheenjohtajan Thorbjørn Jaglandin puhe, sillä se on hyvä historiikki EU:sta.

– Ainakin operuskouluissa ja lukioissa ja miksei muissakin oppilaitoksissa voisi tutustua puheeseen. Puhe löytyy ulkoasiainministeriön sivuilta ja se voisi antaa ajattelemisen aihetta oppilaille, Katainen vinkkaa opettajia.

EU ei ole täydellinen

Euroopan unioni vastaanotti eilen Nobelin rauhanpalkinnon Oslossa. Muun muassa EU:n presidentti Herman Van Rompuy vastaanotti palkinnon. Suomea Oslossa edusti pääministeri Jyrki Katainen.

Nobel-puheessa viitattiin muun muassa siihen, ettei EU ole täydellinen organisaatio, kuten ei Yhdistyneet kansakunnatkaan. Kataisen mielestä EU on tuonut rauhaa ja yhteiskunnallista vakautta kansalaisten elämään.

– Instituutioita ei kannata syyttää siitä, jos jäsenmaat tekevät virheitä, Katainen kommentoi EU:n kohtaamaa arvostelua.

Kataisen mielestä parin tunnin mittainen Nobel-gaala on todella arvokas ja kaikin tavoin hieno juhla.

– Siellä oli muutama todella koskettava puheenvuoro siitä, miten vaikeita aikoja Euroopan unioni on käynyt läpi, Katainen kertoo.

(MTV3)

Kuuntele Jyrki Kataisen koko haastattelu Radio Novan sivuilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.