Mainos

Katainen: Tarvitaan yhtenäisempää turvapaikkapolitiikkaa

EU:n komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen mukaan tarvitaan tehokkaampaa yhtenäisempää turvapaikkapolitiikkaa.

– Joka vastaa avuntarvitsijoiden tarpeisiin, mutta toisaalta myös pystyy auttamaan niitä maita, jotka ovat suurimassa paineessa, Katainen sanoi politiikan toimittajien tilaisuudessa.  

EU-komissio esitti viime viikolla, että turvapaikanhakijakiintiöistä kieltäytyville maille määrättäisiin sanktioita. Kiintiöt tulisivat automaattisesti käyttöön tilanteissa, joissa johonkin jäsenmaahan kohdistuisi poikkeuksellista muuttopainetta. Maasta voitaisiin tällöin siirtää turvapaikanhakijoita muualle. 

Suomessa hallitusohjelma linjaa, että kiintiöiden on perustuttava vapaaehtoisuuteen. Suomi joutuu hankalaan asemaan, jos uusia kiintiöitä yritetään viedä läpi ilman kaikkien EU-maiden hyväksyntää.    

Suomen tilanteesta kysyttäessä Katainen totesi, ettei hän tiedä Suomen hallituksen linjauksista komission tuoreimpaan esitykseen. Hän sanoi toivovansa, että Suomen hallitus käsittelee ja arvioi sitä myös oman tulevan toimintansa kannalta.  

– Kuka tietää minne maihin seuraavana maahanmuuttajavirrat kääntyvät, Katainen sanoi.   

Politiikan toimittajien lounasvieraana ollut kokoomuksen entinen puheenjohtaja Katainen ei halunnut kommentoida puolueen puheenjohtajakisan tilannetta millään tavalla.

3:58

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.