Mainos

Katainen: Brasilian palon uhrien hiljainen hetki kosketti

Etelä-Amerikan ja EU:n taloushuippukokouksessa Chilen Santiagossa pidettiin eilen paikallista aikaa hiljainen hetki Brasilian Santa Mariassa lauantaina tapahtuneen yökerhopalon onnettomuuden uhrien muistolle.

EU:n ja Etelä-Amerikan huippukokouksessa Suomea edustava pääministeri Jyrki Katainen piti hiljaista hetkeä koskettavana.

– Jokainen voi ajatella vastaanvanlaisia onnettomuuksia omaan maahansa ja onhan niitä onnettomuuksia sattunutkin. Jokaisella päämiehellä varmaan oli jonkunmoinen omakohtainen murhe taustalla, kun tätä turmaa kunnoitettiin hiljaisella hetkellä, Chilestä tavoitettu pääministeri Jyrki Katainen kertoo.

Palossa kuoli ainakin 230 ihmistä. Suurin osa yökerhon asiakkaista oli paikallisen yliopiston opiskelijoita. Yökerhopalo on yksi historian vakavimmista.

Brasiliassa palaneen yökerhon turvajärjestelyt olivat viranomaisten mukaan puutteelliset. Onnettomuus oli niin vakava että Brasilian presidentti palasi heti kotiin Etelä-Amerikan ja EU:n taloushuippukokouksesta.

– Brasilian presidentti Dilma Rouseff ei ollut paikalla enää tänään, mutta maan ulkoministeri oli paikalla. Hänelle osoitettiin sitten suruvalittelut, Jyrki Katainen toteaa.

– On tietysti ihan ymmärrettävää, että valtion päämies on tarvittaessa ottamassa osaa suruun ja katsomassa, että kaikki asiat tulee hoidettua kuntoon. Nämä ovat ikäviä asioita. Toivon mukaan nämä voitaisiin aina välttää, Katainen sanoo vakavana.

Etelä-Amerikan ja EU:n välinen huippukokous päättyi sunnuntaina. Huippukokouksen jälkeen pääministeri Kataisen ohjelma jatkuu kahdenvälisellä Suomi-Chile-vierailulla ja siihen sisältyvä Team Finland -matkalla yritysten viennin ja kansainvälistymisen edistämiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.