Kasvisterriini 3.4.2000

Toimittaja Sonja Blåberg
Terriini on tasaiseksi hienonnetusta seoksesta valmistettu mureke, joka kypsennetään uunissa vuoassa vesihauteessa.

400 g porkkanoita
n.2-3 cm:n pala inkivääriä
suolaa ja mustapippuria
400 g palsternakkaa
400 g parsakaalia
3 munaa

Kuori ja paloittele porkkanat ja inkivääri. Keitä palat melkein kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta kasviksista vesi pois.

Kuori ja paloittele palsternakat. Keitä palat kypsiksi ja valuta vesi pois. Leikkaa parsakaalista varsi. Viipaloi se ja keitä noin 8 minuuttia. Lisää kukinnot ja keitä vielä muutama minuutti, kaada vesi pois.
Vuoraa vuoka paistokelmulla tai leivinpaperilla. Öljyä kelmu tai paperi. Soseuta parsakaalit ja yksi muna sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta.
Soseuta seuraavaksi palsternakka ja yksi muna, mausta taas suolalla ja pippurilla. Levitä sose varovasti vuokaan parsakaalisoseen päälle.
Soseuta jäähtynyt porkkana ja inkivääri. Mausta ja levitä sose päällimmäiseksi. Käännä paistokelmu terriinin päälle tiiviisti. Nosta vuoka uuniin uunipannuun, jossa on kiehuvan kuumaa vettä. Kypsennä vesihauteessa 175 asteessa noin tunnin verran, kunnes terriini on kiinteä.
Anna terriinin jäähtyä ja vetäytyä kunnolla. Kumoa jäähtynyt terriini ja viipaloi, koristele halutessasi tuoreilla yrteillä. Terriinin voi tarjota kylmänä tai lämpimänä.
Kasvisterriini maistuu lisäkkeenä tai ateriana kastikkeen kera. Kasvisterriini sopii mainiosti vaikka pääsiäisen tai vapun juhlapöytään.

Lue myös:

    Uusimmat