Mainos

Kasvis-broileripannu ja karviaismarjakiisseli 21.8.2000

toim. Kati Nappa
Vieraana Marita Suontausta

Kasvis-broileripannu


n. 300 g broilerin filesuikaleita (hunajamarinadissa)
1 sipuli tai purjo
200 g kesäkurpitsaa (keltainen tai vihreä)
(1 rkl vehnäjauhoja)
1 parsakaali
(n. 250 g) (tai pss pakasteparsakaalia)
(sieniä)
n. 2 dl vettä suolaa,
mustapippuria (currya, paprikajauhetta,
jos liha on marinoimatonta)
(1 dl ruokakermaa tai -cremeä)
öljyä paistamiseen

Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa sipulinpuolikkaat vielä puoliksi ja viipaloi palat. (Halkaise purjo ja huuhtele lehtien välistä hyvin. Viipaloi purjonpuolikkaat.) Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin neljään osaan ja viipaloi ne. Leikkaa parsakaalikukinnot irti varresta. Kuori varsiosa ja paloittele pieneksi. Kuumenna öljy pannulla. Ruskista broilersuikaleita siinä hetki. Mausta currylla, paprikajauheella ja mustapippurilla, jos käytät marinoimatonta lihaa. Lisää sipulit tai purjo ja jatka paistamista. Seuraavaksi pannulle laitetaan kesäkurpitsapalat ja parsakaalin varret.

Jos haluat suurustaa kastikkeen jauhoilla, ripottele vehnäjauhot kana-kasvisseokselle ja kääntele hetki. Kaada pannulle vesi ja parsakaalikukinnot. Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä 10-15 min. Sekoita välillä, ettei ruoka pala pohjaan ja lisää vettä tarvittaessa. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa. Lorauta joukkoon tilkka kermaa, jos haluat. Tarjoa salaatin ja esim. keitettyjen perunoiden tai riisi- ruisseoksen kanssa

Karviaismarjakiisseli


5 dl omenatäysmehua
n. 3 dl karviaismarjoja
1-2 rkl sokeria
0,5 dl vettä
2-2,5 rkl perunajauhoja

Kuumenna mehu ja karviaismarjakiisseli kiehuvaksi. Lisää sokeri. keitä pari minuuttia kunnes marjat pehmenevät.

Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Nosta kiisseli- kattila liedeltä syrjään ja kaada perunajauhovesi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kattilaan. Nosta kattila kuumalle levylle, kunnes kiisseli pulpahtaa kerran tai pari. Älä sekoita, ettei kiisseli sitkisty. Kaada tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle hieman sokeria.

(Sokerin ja perunajauhojen määrään vaikuttaa marjojen happamuus; happamat marjat tarvitsevat enemmän perunajauhoja.)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.