Mainos

Kastike juhlaan jos toiseenkin

Suomi juhlii koko kevään. Raili kaipaili vinkkiä kylmästä kastikkeesta rippijuhliin. Marille taas löytyi kastike häihin, joissa tarjottavana on kalkkunaleikettä.

Mustaherukkakastike kalkkunapaistille

3 dl mustaherukkahyytelöä
1 salottisipuli kuutioituna
2 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
2 rkl sokeria
2 dl punaviiniä
2 dl madeiraa (tai vahvaa lihalientä tai punaviiniä)
suolaa ja pippuria

Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä kunnes 1/3 osa on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi huolellisesti ja nosta kylmään vuorokaudeksi.

Tarjoa kastike kylmänä pateiden ja linturuokien kanssa.

Katkarapukastike

1 prk (120 g) ranskankermaa
1 prk kermaviiliä
1 ps (180 g) katkarapuja sulatettuna ja valutettuna
0,5-1 dl tuoretta tilliä ja sipulinvarsia hienonnettuna
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria

Sekoita kastikkeen kaikki ainekset keskenään. Kastike sopii niin uusille kuin uuniperunoillekin.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.