"Kasteenraikas ja sydämeenkäyvä" – tällainen on uusi tangokuningatar Aino Niemi

Herkkä ja sielukas 18-vuotias Aino Niemi kruunattiin torstaina tangokuningattareksi.

Seinäjoen Tangomarkkinat uuden tangokuningattaren, kun Aino Niemi kruunattiin voittajaksi torstai-iltana. Kouvolalaisella on ikää 18 vuotta ja viisi kuukautta.

Niemi valloitti sekä yleisön että tuomariston herkällä ja sielukkaalla äänellään.

– Aino, olet kasteenraikas ja sydämeenkäyvä. Haluaisin olla äitisi! julisti tuomariston jäsen Tarja Närhi.

Uusi tangokuningatar kertoi valmistautuneensa finaaliin treenaamalla olemaan itselleen armollinen. Hänestä ei huomannutkaan loppukilpailussa jännittämistä.

– Tuntui, että sain itsestäni kaiken irti. Sanoinkuvaamatonta ja ihanaa, tuore kruunupää luonnehti voittoaan.

Tuomaristo valitsi voittajan kuudesta loppukilpailuun edenneestä naislaulajasta. Tangoprinsessaksi eli kisan kakkoseksi kipusi Mia Leivo Ylöjärveltä.

Yleisö rankkasi varma- ja kaunisäänisen Leivon kilpailussa omaksi suosikikseen, joskin voittaja Niemen saamat aplodit olivat kisan kahden parhaan viimeisten esitysten jälkeen selvästi suurimmat. Tuomaristo asetti Niemen ykköseksi ohi Leivon äänin 4–1.

Voittamaan tottunut

Aino Niemi on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo aiemmin kokea, mitä voittaminen vaatii. Hänet valittiin ykköseksi Tango Junior -mittelössä vuonna 2013.

– Lupaan säilyttää tangon sydämessä ja pilkkeen silmäkulmassa, jos voitan, Niemi kertoi ennen torstain kisan ratkaisua.

Niemi lauloi illan finaalissa kappaleet Soi maininki hiljainen, Rannalla sekä viimeiseksi uuden laulun Elämälle, joka voitti Tangomarkkinoiden tämän vuoden sävellys- ja sanoituskilpailun. Elämälle-sävelmä saattoi ratkaista kisan voiton, sillä sen esittivät sekä Niemi että Leivo, ja balladi vaikutti sopivan herkkävireiselle Niemelle.

Tuomaristo katsoi, että uusi tangovoittaja voi vielä kehittää esiintymisvalmiutta sekä uskallusta heittäytyä tulkintaan.

Vuoden 2017 tangokuningas valitaan lauantai-iltana.

Tangomarkkinat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1985. Kuninkaallisiksi on valittu vuosien varrella muiden muassa Jari Sillanpää ja Arja Koriseva.

---

Artikkelia muokattu 7.7.2017 kello 15.43: Poistettu virheellinen tieto siitä, että Niemi olisi kaikkien aikojen nuorin tangokuningatar.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja