Käsikirjoittaja Vepe Hänninen: Ihminen on kekseliäimmillään suunnitellessaan vakuutuspetosta

Kirjapiirin tiistain 20. marraskuuta jaksossa Johanna Sinisalo kertoo kirjoittamastaan vaellusteemaisesta kertomuskokoelmasta. Toisena haastateltavana Minä, vakuutusetsivä -esikoisromaaninsa kirjoittanut Vepe Hänninen.

Kirjapiirin 13. jaksossa Pauli Aalto-Setälän haastattelussa opastetaan valoisille ja pimeille poluille kokemusperäisen faktan saattelemana, kun käsittelyssä on Johanna Sinisalon teos Salattuja voimia.

– Siinä vaiheessa kun ajattelin julkaista tällaisen vaellusteemaisen kertomuskokoelman, tulin ajatelleeksi, että ihan varmasti ihmisiä alkaa kiinnostaa myös tämän harrastuksen taustat. Samalla tein vähän osviittaa ja neuvoja niille, jotka ehkä innostuvat tästä harrastuksesta, Sinisalo kertoo.

Paula Norosen vieraana tunnettu käsikirjoittaja Vepe Hänninen, jonka esikoisromaani, Minä, vakuutusetsivä, on tragikoominen kertomus esteiden voittamisesta.

– Päähenkilönä on 35-vuotias vakuutusetsivä Reko Laulumaa, jonka työ on käryytellä vakuutuspetoksen tekijöitä. Tietysti tämä tuo aika paljon komediaa, koska ihminenhän on kekseliäimmillään ja jaloimmillaan suunnitellessaan parinsadan euron vakuutuspetosta. Jossain vaiheessa Rekolla alkaa jonkunlainen omatunto heräillä siinä, kun hän näkee, mitä se vakuutusyhtiö oikeasti tekee. Ketkä loppujen lopuksi ovat niitä suurimpia huijareita? Lopulta hän sekaantuu eräiden vakoiltaviensa elämään – sekä itselleen että autettavilleen kohtalokkain seurauksin, Hänninen kertoo.

KIRJAPIIRI AVAlla tiistaisin klo 19.30. Uusinnat lauantaisin 16.30.AVA

Kuvat: AVA, Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja