Mainos

Karvoselle syyte Subutex-jakelusta

Lääkärinä toiminut Pentti Karvonen on saanut syytteen Subutex-tablettien salakuljetuksesta.

Karvonen, Pentti

Helsingin käräjäoikeudessa luetun syytteen mukaan lääkärinä toiminut Pentti Karvonen on salakuljetuttanut asiakkaillaan Ranskasta Suomeen 58 000 Subutex-tablettia viime ja toissavuoden aikana. Salakuljetukseen osallistuneita asiakkaita Karvosella on syyttäjän mukaan 350.

Syyttäjä vaatii Karvosta maksamaan rikoksella saatuna hyötynä 550 000 euroa eli yli 3 miljoonaa markkaa. Lääkärinoikeutensa jo aiemmin menettänyt Karvonen kiistää syytteet.

Lääkärinoikeutensa toistaiseksi menettänyt Pentti Karvonen myöntää jatkaneensa Subutex-kauppaa myös 2000-2001, mutta pitää syyttäjä Eija Velitskin esittämiä määriä liioiteltuina.

- On kuitenkin häpeällistä väittää häntä huumausainerikolliseksi. Päämieheni on typerä idealisti, Don Quijote, Karvosen asianajaja Matti Wuori sanoi.

- Karvosen toiminta on vuodesta 1997 jatkunut samanlaisena. Hän on halunnut auttaa heroinisteja irti huumeista. Ranskassa buprenorfiini hoito on vakiintunut hoitomuoto, jolla on pelastettu 60 000 heroinistia, Wuori jatkoi.

Karvosen toiminnassa Subutex-lääkkeitä on haettu Ranskasta, jossa yleislääkäri voi niitä määrätä potilaalle.

- Heroiini levisi Suomeen 90-luvulla ja viranomaiset ovat olleet täysin avuttomia. Karvonen on halunnut auttaa narkomaaneja, Wuori sanoi.

Wuoren mukaan 2000-2001 Karvosella on ollut satakunta aktiiviasiakasta, ei yli kolmeasataa kuten syyttäjä väitti.

- Subutex määrät ovat myös liioiteltuja. Oikea on noin kolmasosa syyttäjän määrästä.

Wuoren mukaan Karvonen ei myöskään ole rahallisesti hyötynyt salakuljetetuista lääkkeistä.

-Mitään hyötyä toiminnasta ei ole jäänyt. Se on toiminut omakustannusperiaatteella. Jos voittoa olisi tullut miljoonia, olisi kiva tietää missä ne rahat ovat, Wuori puolustaa.

Wuoren mukaan maksukykyisten asiakkaiden rahoilla on rahoitettu huonokuntoisempien hoitoa. Asianajajan mukaan rahoilla on maksettu myös asiakkaiden vuokria ja sakkoja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.