Kartoita kumppanisi erogeeniset alueet eroottisen leikin avulla

Mistä tietää, mistä toinen pitää, mikä tuntuu hyvältä ja mikä huonolta? Jos omista tuntemuksista ja toiveista kertominen ei sängyssä luonnistu, voitte kokeilla eroottishenkistä leikkiä, jolla saa selville missä piilevät toisen erogeeniset alueet.

Rakel Liekki kirjoittaa Hyvän olon seksi -opuksessaan, että monet meistä haluaisivat tuntea omat ja partnerin erogeeniset alueet paremmin, mutta eivät uskalla kysyä tai osaa kysyttäessä itsekään eritellä, mistä haluaisi itseään koskettavan. Jos puhuminen ei tunnu luontevalta, Liekki neuvookin, että erogeenisiä alueita voi etsiä ja kartoittaa leikkisällä lämpötilaleikillä.

Lämpötilaleikki on monille tuttu lapsuuden etsintäleikeistä, jolloin piilotettuja tavaroita ja kätkettyjä aarteita etsittiin neuvoillakylmenee, lämpenee, kuumenee, polttaa – lämpötila nousi aina, mitä lähemmäs aarteita päästiin.

Karttaleikissä pari koskettelee toisiaan vuorotellen ja kosketettu ilmaisee tuntemuksiaan sanoin kylmää, lämmintä, kuumaa ja polttaa. Mitä paremmalta kosketus tuntuu, siitä lämpimämmin kosketusta arvioidaan.

Asteikko voi mainiosti olla jokin muu, kuten kouluarvosanat nelosesta kymppiin plussine ja miinuksine, tai esimerkiksi elokuva- ja levyarvosteluissa käytetty yhdestä viiteen -skaala. Sopikaa yhdessä, miten haluatte kosketusta arvioida.

Leikin kulku

Leikin ideana on, että kartoitettava istuu tai makaa alasti. Voitte olla molemmat yhtä aikaa alasti, jos se tuntuu luonnollisemmalta. Kartoittaja sivelee hellästi noin viiden senttimetrin aluetta partnerin iholla ja pyytää arvioimaan tuntemuksen yhdessä sovitulla asteikolla. Mahtava, miellyttävä ja toivottu kosketus saa kartoitettavalta täydet pisteet – lämpenee, lämpenee, polttaa! Jos kosketus ei tunnu mitenkään erityiseltä, se saa arvosanan asteikon keskivaiheilta, ja epämiellyttävä saa alimman jäätävän arvosanan.

Kosketusta tulisi arvioida rehellisesti. Kaunistellun tiedon antaminen omista mieltymyksistään ei hyödytä ketään – ei sinua, eikä partnerisiasi. On hyvin tärkeää muistaa, ettei leikissä arvioida koskettajaa eikä tapaa koskettaa, vaan sitä, minkä alueen koskettaminen ylipäätään kiihottaa. Älä siis pelkää antaa huonoa arvosanaa, sillä arvostelun kohteena ei ole kumppanisi vaan omat mieltymyksesi. Huonon arvosanan saamisestakaan ei saa loukkaantua. Meillä kaikilla on omat mieltymyksemme: toiselle nännit voivat olla hyvinkin erogeeninen alue, toinen taas ei voi sietää koskettelua lainkaan.

Jotta kartta olisi kokonaisvaltainen ja että siitä olisi tutkimusmatkailijalle myöhemminkin hyötyä, kartoittajan tulisi kosketella kumppaniaan kaikkialta – myös alueilta, joita ei automaattisesti ajatella eroottisina. Huulten, genitaalien, nännien ja niskan lisäksi kannattaakin kosketella ennakkoluulottomasti esimerkiksi korvia, silmäluomia, hartioita, kylkiä ja jalkoja. Näitä ja muita epätodennäköisiä alueita sivelemällä löytyvät todennäköisesti juuri oman kumppanin herkät kohdat, joita voit jatkossa hyödyntää seksissä. Kun kartta on piirretty, vaihdetaan osia. Leikki lähentää teitä ja opitte tuntemaan toisenne taas piirun verran paremmin.


AVA

Lähde: Rakel Liekki: Hyvän olon seksi (Paasilinna, 2010)

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja