Kärsitkö vatsavaivoista? Syö mieluummin näitä!

Mahavaivat ovat ehkä kiusallisin ongelma, mistä voi kärsiä työpäivän aikana tai juhlissa. Tietyt ruoat aiheuttavat vatsakipua ja turvotusta, se tiedetään. Mutta tiesitkö, että on olemassa myös ruokia, jotka ehkäisevät näitä vaivoja?

Jotkin ruoat, kuten kaali, palkokasvit, suola ja maitotuotteet aiheuttavat helposti inhottavaa turvotusta ja ilmavaivoja. Nämä ruoat sen sijaan ehkäisevät niitä! Lisää siis arkailematta ruokavalioosi alla lueteltuja raaka-aineita, niin olosi helpottuu, eikä juhlissa tarvitse enää juosta häpeillen vessaan.

1. Kurkku

Kurkku sisältää kversetiiniä eli antioksidanttia, joka laskee turvotusta. Samasta syystä kurkkua käytetään myös silmien alla laskemaan väsyneiden silmien turvotusta. Pakkaa siis töihin mukaan rasiallinen kurkun viipaleita. Hyvä puoli on, että kurkku ei sisällä nimeksikään kaloreita: Voit huoletta napsia kurkkua päivän mittaan.

2. Banaanit

Banaani sisältää paljon kaliumia, joka tasapainottaa kehosi suolapitoisuuksia. Banaanit sisältävät myös hyödyllisiä kuituja, jotka rauhoittavat vatsaa ja ehkäisevät ummetusta.

3. Papaija

Papaija sisältää entsyymiä, joka auttaa hajottamaan proteiineja ruoansulatusjärjestelmässäsi. Sekoita papaijaa aamusmoothiesi sekaan, ja vatsasi kiittää!

4. Parsa

Parsa on kauden halutuin vihannes, myös vatsavaivoista kärsivien joukossa. Parsa puhdistaa kehoasi ja helpottaa vatsan turvotusta tehokkaasti. Parsa myös sisältää prebiootteja, jotka auttavat kasvattamaan vatsaasi hyvälaatuisia bakteereja. Bakteerit tasapainottavat vatsan hyvinvointia ja laskevat turvotusta.

5. Fenkoli

Fenkolinsiemenet sisältävät yhdisteitä, jotka tutkitusti vähentävät ilmavaivoja. Fenkoli on myös ihanan makuinen vihannes, joten otamme tämän tiedon ilolla vastaan. Lisää fenkolia lihakastikkeisiin, patoihin ja kalan seuralaiseksi uunivuokaan.

6. Inkivääri

Inkivääri on oikea luonnon oma ruoansulatuslääke. Inkivääri rauhoittaa tulehdusta ja siten myös ärtynyttä vatsaa. Se sisältää myös entsyymiä, joka imee proteiineja. Tämän vuoksi se auttaa myös proteiineista johtuvia vatsavaivoja. Jos ruokavaliosi on siis lihavoittoinen, nauti inkivääriä, ja vältät ummetuksen. Inkivääri sopii sellaisenaan smoothieen tai vaikka maustamaan salaattikastikkeen. Sitä voi myös lisätä arkailematta erilaisiin lihakastikkeisiin ja pataruokiin.

Lähde: Fox News

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat