Kärsitkö vatsavaivoista? Näin helpotat oloasi nopeasti!

Yhä useampi suomalainen kärsii vatsavaivoista, joita aiheuttavat muun muassa stressi ja erilaiset ruoka-aine herkkyydet. Listasimme keinot, joiden avulla helpotat oloasi nopeasti.

Vatsavaivojen aiheuttajia on useita: esimerkiksi ärtynyt paksusuoli, erilaiset ruoka-aineherkkyydet ja stressi voivat vaikuttaa vatsasi olotilaan.

Pidempään jatkuneiden vatsaongelmien vuoksi on aina mentävä lääkäriin, sillä niiden takana voi olla vakaviakin sairauksia. Usein tutkimusten avulla selviää myös lievempiä ongelmia, joiden vuoksi on aivan turhaa kärsiä. Esimerkiksi keliaakia on kivulias vaiva, mutta gluteeniton ruokavalio on helposti noudatettavissa, kunhan se vain ensin todetaan.

5 keinoa helpottaa vatsavaivoja nopeasti

1. Kävelylenkki

Kun vatsaan sattuu, voi liikunta tuntua inhottavalta ajatukselta – se kuitenkin usein helpottaa, sillä se hieroo suolistoa ja vatsaa ja auttaa poistamaan ilmaa vatsasta.

Muista myös huolehtia säännöllisestä liikunnasta, sillä jatkuva istuminen ja paikallaanolo voi olla vatsaongelmien aiheuttaja.

2. Painelu

Stressivatsaa voi helpottaa viiden minuutin lyhyt hierontatuokio: Painele vatsaasi kevyesti pyörivin liikkein sormien avulla navan alapuolelta. Älä paina liikaa, mutta siten että kuitenkin tunnet pientä painetta.

3. Älä ahda itseäsi liian täyteen

Vatsa voi kipeytyä silkasta ylensyönnistä – älä siis ahda itseäsi liian täyteen. Jos innostut jouluruoista liikaa, pyri nauttimaan seuraavilla aterioilla vain hyvin kevyitä ruokia, kuten keittoja ja salaatteja.

4. Lepoa ja lämpöä

Myös kevyt lepohetki voi helpottaa oloasi. Tehosta sitä asettamalla jotain lämmintä vatsasi päälle, mikä rauhoittaa sitä.

5. Maitohappobakteerit

Suojaa vatsaa maitohappobakteereilla, jotta se ei reagoi niin voimakkaasti ärsykkeisiin. Suoliston terveyttä ylläpitävien tuotteiden lisäksi probiootteja.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja