Kärpät otti voiton huiman jännitysnäytelmän päätteeksi CHL:ssä – jatkopaikka silti erittäin tiukassa

Kärpät otti huiman trillerin jälkeen 5-4-voiton ruotsalaisesta Skellefteå AIK:sta CHL-ottelussa Oulussa. Kärppien jatkohaaveet silti vielä erittäin tiukassa. 

Ottelun ratkaisu syntyi voittomaalikilpailussa, jossa ratkaisumaalin teki Michal Kristof

Vaikka Kristof ratkaisi Kärpille 5-4-voiton, on oululaisten jatkopaikka erittäin tiukassa. SC Bern johtaa omaa ottelua ranskalaista Grenoblea vastaan kahden erän jälkeen 2-1-lukemin ja etenee jatkoon, mikäli se ottaa kolme pistettä.

Bern etenee sen takia jatkoon, että se on tehnyt keskinäisissä voitto-otteluissa enemmän maaleja kuin Kärpät. Eli Bern voitti Kärpät 3-2-lukemin Oulussa ja Kärpät voitti Bernin 2-1-lukemin Sveitsissä, joten näillä tuloksilla Bern etenisi jatkoon. 

Kärpät aloitti Skellefteåta vastaan maalinteon ja meni avauserässä 2-0-johtoon Kristofin ja Jakub Krejcikin osumilla. Skellefteå nousi kuitenkin maalin päähän Linus Lindströmin maalilla. 

Jonathan Pudas toi heti toisen erän alussa ruotsalaiset 2-2-tasatilanteeseen, mutta Jesse Puljujärvi vei oululaiset uudelleen johtoon. Pudas toi Skellefteån kuitenkin jälleen tasoihin, tällä kertaa ylivoimalla syntyi 3-3-tasoitusmaali. 

Kärppien 17-vuotias huippulupaus Topi Niemelä laukoi oululaiset kolmannessa erässä 4-3-johtoon, mutta Skellefteå nousi tasoihin vain 27 sekuntia ennen erän päättymistä Lindströmin maalilla.

Lopulta Kristof taiteili voittomaalin voittomaalikilpailussa. Vaikka Skellefteå kärsi tappion, etenee se silti E-lohkosta jatkoon. 


Lue myös:

    Uusimmat