Kärpät ja Jukurit täräyttivät vaihtokaupan – kaksi NHL-lupausta vaihtaa seuraa

Jukurit tekee 1-0 maalin 1:10
Axel Rindell oli mukana alustamassa silmiä hivelevää maalia JYPin verkkoon 13. lokakuuta.

Jääkiekon SM-liigassa pelaavat Oulun Kärpät ja Mikkelin Jukurit ovat tehneet pelaajavaihtokaupan, jossa seuraa vaihtaa kolme eri pelaajaa. Axel Rindell, 21, pelaa loppukauden ajan Kärpissä ja Aatu Räty, 18, Jukureissa.

Kärpistä Jukureihin siirtyy loppusesongiksi lisäksi puolustaja Veli-Matti Tiuraniemi, 24.

Puolustaja Axel Rindellin alkukausi Jukureissa on ollut vaikea ja sitä on sävyttänyt säännöllinen hapuilu ja epävarmuus. Hyökkääjänä pelaava Aatu Räty jäi puolestaan Kärpissä pieneen ruutuun.

– Nämä pelaajasiirrot auttavat molempia seuroja tahoillaan sekä ennen kaikkea näitä nuoria pelaajia ottamaan seuraavia askeleita urillaan, Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen kommentoi tiedotteessa.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho pitää niin ikään vaihtoa hyvänä nuorten pelaajien kehitykselle.

– Toivotamme tervetulleeksi EHT-tason puolustaja Rindellin meille. Axel on juuri sellainen pelaaja pakistoomme, jota tällä hetkellä tarvitsemme. Tämä on hyvä ratkaisu myös Tiuraniemen kehityksen kannalta. Aatua kiitämme ajasta Kärppien organisaatiossa ja toivotamme hänelle kaikkea hyvää tulevaisuuteen, Aho sanoi.

Sekä Rindell että Räty ovat NHL-varauksia: Rindell Toronto Maple Leafsin kuudennen kierroksen varaus viime vuodelta ja Räty New York Islandersin toisen kierroksen varaus tältä vuodelta. Leijonissa MM-hopeaa tänä vuonna saavuttanut Rindell on tilastoinut tällä liigakaudella 16 otteluun viisi syöttöpistettä, Räty kuuteen peliin yhden syöttöoinnan.

Edelliset vuodet yliopistokiekkoa Yhdysvalloissa pelannut Tiuraniemi on tahkonnut ensimmäistä kauttaan SM-liigassa. 12 ottelua Kärpissä ovat menneet tehopisteettömästi, samoin kaksi lainapeliä Mestiksessä Kokkolan Hermeksen paidassa.

Lue myös:

    Uusimmat