Karmivat kauhutarinat Tinderistä vetävät hiljaiseksi: "En osaa sanoa, onko se totta vai urbaanilegenda"

2:38

Ovatko kauhutarinat Tinderistä totta vai pelkkiä urbaanilegendoja?

Yllä olevalla videolla selvitetään, miltä näyttäisi, jos Tinder-keskustelu käytäisiinkin kasvotusten.

Ensimmäisiltä treffeiltä takataskuun saattaa jäädä jonkin sortin myötähäpeää aiheuttava tarina – jos ei varsinainen kauhutarina, niin ainakin kertomus siitä, kuinka outo treffikumppani oli tai mitä kiusallista treffeillä tapahtui.

Jostain syystä mielikuva Tinder-deittisovelluksen kautta sovittujen treffien kiusallisuudesta tai jopa vaarallisuudesta on moninkertainen tavallisiin deitteihin verrattuna. Moni baari on ottanut käyttöönsä jopa kätevän keinon taatakseen naisten turvallisuuden Tinder-treffeillä.

Vice-sivuston toimittaja Nana Baah kertoo omista epämukavista Tinder-treffeistään eläintarhassa, jossa treffikumppani hyssytteli ympärillä olevia lapsia olemaan hiljaa, "jotta eläimet eivät häiriintyisi".

Vaikka Tinder-treffit olisivat kuinka onnettomat tahansa, ei kuitenkaan ole tavatonta, että saman kumppanin kanssa sovitaan toisetkin deitit. Onhan loppuelämän kestävä lohduton yksinäisyys parin tunnin kiusallista kokemusta pahempi uhkakuva.

Baah kertoo kuitenkin kahdesta kuulemastaan kauhutarinasta, jotka eivät taatusti – jos ovat totta – ole jatkuneet toisille treffeille.

Tarina 1

Ensimmäinen tarinoista kiertää parhaillaankin Twitterissä, jossa moni kommentoi törmänneensä tarinaan muuallakin. Kukaan ei tunnukaan tietävän, mistä tarina on alunperin lähtöisin.

Alla olevalla videolla kerrotaan tarina ääneen. Sillä on jo yli 300 000 tykkäystä. Videota on muutamissa päivissä katsottu miljoonia kertoja, ja moni on kommentoinut tarinan olevan kirjaimellisesti pahin painajaisensa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Tarina menee näin: Mies ja nainen juttelevat Tinderissä puolen vuoden ajan, kunnes päättävät tavata. He menevät syömään, mutta kesken aterian nainen alkaa tuntea olonsa huonoksi, joten mies tarjoutuu viemään tämän kotiin. Matkalla naisen vointi kohenee, joten hän pyytää miehen vielä luokseen. Mies suostuu. Kotona naisen vointi kuitenkin taas huononee, joten mies lähtee, ja nainen menee sänkyyn toipumaan.

Nainen herää yöllä ja kuulee alakerrasta ääniä. Hän soittaa poliisit paikalle, mutta saapuessaan he kertovat naiselle puhelimitse, että naisen ovi on lukossa, joten kaiken pitäisi olla kunnossa. Nainen käskee heitä rikkomaan oven ja tarkistamaan. Poliisit tekevät näin, ja löytävät naisen aiemman treffikumppanin asunnosta. Ensin poliisit kieltäytyvät näyttämästä naiselle, mitä muuta he ovat löytäneet, mutta lopulta heidän on pakko. 

Naisen koko asunto oli päällystetty muovilla, ja lattialla oli saha ja vasara.

Naisen elimistöstä löydetään niin paljon lääkkeitä, ettei hänen pitäisi olla edes tajuissaan. Ilmeisesti mies oli varastanut lähtiessään naisen avaimet ja käytti niitä päästäkseen takaisin sisään. 

"Mistä tämä on? En osaa sanoa, onko se totta vai urbaanilegenda."Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"En koskaan enää mene treffeille, aion olla yksinäinen nainen lopun ikäni." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Voi luoja, tuo on kammottavaa! Olen kuullut samankaltaisen tarinan, ja toivon todella, että se oli vain se sama ihminen." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tarina 2

Tarina menee näin: Tinderissä tavanneet mies ja nainen ovat miehen luona syömässä. Nainen kokee tarvetta käydä vessassa, mutta ennen kuin hän ehtii sinne, hän havaitsee ulostaneensa housuihinsa. Hän tunnustaa asian treffikumppanilleen anteeksipyydellen. Mies suhtautuu asiaan hyvin ja tarjoutuu hakemaan naiselle puhtaita vaatteita pyytäen samalla likaisia itselleen, jotta hän voi laittaa ne pesukoneeseen.

Vaihdettuaan puhtaat vaatteet nainen kävelee keskelle järkyttävää näkyä. Mies on käärinyt ympärilleen naisen likaiset vaatteet. Käy ilmi, että hän oli sujauttanut naiselle laksatiiveja.

Ovatko tarinat totta?

Tarinat vaikuttavat kieltämättä urbaanilegendoilta, ja Baah huomauttaa, että niiden kiertäessä ympäriinsä pienet yksityiskohdat tuntuvat muuttuvan. Lisäksi ensimmäisessä tarinassa erityisesti poliisin toiminta herättää paljon kysymyksiä. Kauhutarinoille tyypilliseen tapaan moni silti tuntee "kaverin kaverin", jolle tarinat ovat tapahtuneet.

Esimerkiksi Twitter-käyttäjä Ninki Minjaj väittää laksatiivitarinan tapahtuneen hänen ystävänsä ystävälle Dublinissa ja miehen syyllistyneen laksatiivien livauttamiseen useita kertoja ennenkin. Voit kuunnella naisen kertomuksen alta.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Toinen Twitter-käyttäjä puolestaan vakuuttaa, että television sarjamurhaaja Dexterin tyyliä muistuttava tarina on tapahtunut hänen kollegansa serkun ystävälle Darthmouthissa.

Vice-sivuston toimittaja Baah vitsailee, että luultavasti kummankin tarinan on kuitenkin pistänyt alulle hänen oma äitinsä aikeenaan pelästyttää tyttärensä käymästä treffeillä netistä löytämiensä miesten kanssa.

Totta tai ei, ainakin suomalaisten karmeimmat Tinder-kokemukset vaikuttavat unelmatreffeiltä näihin tarinoihin verrattuna.

Onko sinulla huonoja kokemuksia Tinder-treffeistä?

Lähteet: Vice.com, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja