Janni ihastui Tinderissä "ranskalaiseen vaihto-opiskelijaan" – mies olikin jotain aivan muuta: "Millainen ihminen tekee tällaista?"

Erilaiset deittipalvelut ja sosiaalisen median sovellukset ovat oivia paikkoja tutustua uusiin ihmisiin. Aina aivan ihanalta vaikuttava ihminen ei kuitenkaan ole niin ihana, kuin netin välityksellä on antanut ymmärtää. Näin kävi 28-vuotiaalle Jannille, joka joutui nettihuijarin kohteeksi.

Janni alkoi viime syksynä jutella Tinderissä uuden, kiinnostavan miehen kanssa, joka kertoi olevansa noin 27–28-vuotias vaihto-opiskelija Ranskasta. He keskustelivat Tinderissä ja Facebookissa englanniksi ihan tavallisista asioista. Janni haluaa esiintyä jutussa vain etunimellään.

– Mitä teen, mitä hän tekee, mistä ruoasta hän tykkää. Ihan tavallisia asioita. Viestit eivät olleet mitenkään seksuaalisviritteisiä, Janni kertoo.

Mies näytti kuvissa Jannin mielestä ihan tavalliselta, ei mitenkään erityisen hyvännäköiseltä. Mies vaikutti kaikin puolin hyvältä tyypiltä, ja hänellä ja Jannilla tuntui klikkaavan. Janni ihastui.

– Meillä oli samanlaisia kiinnostuksen kohteita, ja samanlainen, vähän musta huumorintaju. Hän oli supliikki eikä vastaillut vain yhdellä sanalla tai muuta. Siitä tuli sellainen olo, että hän on hyvä tyyppi.

Viikon parin jälkeen mies ehdotti, että he tapaisivat hänen luonaan. Jannilla oli miehestä hyvä fiilis, joten hän suostui matkustamaan lyhyen matkan junalla miehen luokse, vaikka tavallisesti Janni tapasi treffien merkeissä vain kotikaupunkinsa keskustassa, jonka lähellä hän asui.

– Juttelin silloin avoimesti eri miesten kanssa. Toki alussa Tinderissä tuli mieleen, että onko tuo henkilö sittenkään se, kuka väittää olevansa. Hän kuitenkin soitteli minulle, joten ajattelin, että ei tässä ole mitään epäilyttävää.

"Koko huijaus oli todella suunnitelmallinen"

Tapaamispaikalla ei kuitenkaan odottanut sellainen henkilö, kuin Janni oli sosiaalisen median kautta saanut ymmärtää: siellä odotti intialaistaustainen, noin 40-vuotias mies, joka näytti ja kuulosti aivan erilaiselta kuin kuvissa.

– Puhelimessa hän puhui ranskalaisella aksentilla, tavatessa ihan intialaisella aksentilla. Hän oli ilmeisesti jopa opetellut puhumaan eri tavalla. Ihan sairasta, Janni kertoo.

– Koko huijaus oli todella suunnitelmallisesti ja järjestelmällisesti tehty. Hän todella näki vaivaa. Olin todella järkyttynyt ja vihainen, en ollut ollenkaan osannut odottaa sitä. Jälkeenpäin vain mietin, että millainen ihminen tekee tällaista.

Mies perusteli huijaustaan Jannille sanomalla, ettei tämä olisi muuten suostunut näkemään häntä ja että halusi hänestä vain kaverin. Janni kuitenkin kertoi miehelle suoraan, ettei hänen valehtelunsa ollut ollenkaan hyvä juttu ja tämä oli tuhlannut hänen aikaansa.

– Sanoin, että ei ehkä kannattaisi valehdella, jos haluaa tutustua uusiin ihmisiin. Eihän kukaan ihminen olisi tuossa tilanteessa, että ei se valehtelu haittaa!

Mies oli pahoitellut ja yllättäen vain juossut pois paikalta. Jälkeenpäin Janni yritti ottaa mieheen yhteyttä Tinderin ja Facebookin kautta pyytääkseen tältä korvausta junalipun hinnasta, mutta mies oli joko poistanut profiilinsa kokonaan tai estänyt Jannin. Edes puhelinnumeroon mies ei enää vastannut.

– Hänen Facebook-profiilinsa oli ihan normaali, mutta sitten taas toisaalta ei siellä ihan hirveästi ollut mitään tietoja hänestä. Se näytti kuitenkin ihan oikealta profiililta, siihen oli käytetty aikaa. Luulen, että hän tekee tätä aika paljon jostain syystä, Janni sanoo.

Yllättävä huijaus tuli vastaan myös Instagramissa

Aiemmin Janni on joutunut myös Instagramin kautta deittihuijarin kohteeksi, tällöin kyse oli hänen mukaansa kuitenkin täysin harmittomasta ja suorastaan herttaisesta tapauksesta.

Janni päätyi juttelemaan 31-vuotiaana esiintyneen miehen kanssa bändistä, joka oli molempien kiinnostuksen kohde.

– Hän oli varmaan katsonut tililtäni kyseisen bändin, josta tykkään, ja siitä keskustelu sitten lähti. Hän kyseli, olinko ollut tietyllä keikalla ja sellaista. Se oli aika ovelaa.

Kun Jannin oli määrä tavata mies kaupungilla, oli paikalla aivan eri ihminen: noin 10–12-vuotias poika. Myös tämä perusteli, ettei Janni olisi suostunut tapaan häntä, jos hän olisi paljastanut ikänsä.

– Sanoin, että siihen on ehkä syynsä. Hän yritti vielä, että menisimme yhdessä Heseen tai muuta. Sanoin vain, että eiköhän tämä ollut tässä. Siitä en järkyttynyt, olin vain lähinnä huvittunut koko tapahtuneesta, Janni naurahtaa.

– Voihan se olla, että heillä on ollut kavereiden kanssa joku veto. Tuo toinen tapaus oli kuitenkin ihan "next level".

Ikävät kokemukset eivät kuitenkaan ole lannistaneet Jannin nettikäyttäytymistä, ja kaikki onkin sujunut tapausten jälkeen ihan hyvin. Vaikka vanhemman miehen huijaus järkytti, oli hänen mielestään kuitenkin hyvä, että uhriksi ei joutunut kukaan herkkänahkaisempi eikä huijaus jatkunut pidempään.

***

3:25

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja