Karmea yllätys valmislasagneissa – epäilys ruokaskandaalista nyt myös Ruotsissa

Britanniassa paljastui muutama viikko sitten laaja ruokahuijaus, jossa maan supermarketketjujen jauhelihapihveistä löytyi yllättäen hevosenlihaa. Nyt skandaali on saanut jatkoa ja ruokahuijaus levinnyt mahdollisesti myös Ruotsiin.

Britanniassa myytävistä Finduksen pakastelasagneista on paljastunut hevosenlihaa. Suuri pakasteruokavalmistaja Findus testasi Britanniassa ranskalaiselta alihankkijaltaan saamiaan valmislasagneja ja havaitsi yli puolen testatuista pakkauksista sisältävän yllättäen hevosenlihaa. Pakastelasagneaterioiden piti pakkauksen mukaan sisältää ainoastaan naudanlihaa, mutta todellisuudessa ateriossa saattoi olla jopa 60-100 prosenttia hevosenlihaa.

Tuotteet eivät viranomaisten mukaan ole välttämättä vaarallisia, mutta mahdollisten eläinlääkejäämien vuoksi tuotteiden sisältö tutkitaan vielä perin pohjin.

Ruotsissa odotetaan tuloksia

Epäilyksen alla oleva ranskalainen alihankkija Comigel toimittaa Findukselle lasagneaterioita myös Ruotsiin ja epäilykset ovat heränneet myös naapurimaassamme. Ruotsin Findus on toimittanut erän lasagneaterioista tarkempaan analyysiin ja tuloksia odotetaan perjantaina. Ruotsin Finduksen edustajan mukaan tilannetta tutkitaan äärimmäisellä vakavuudella, mutta syytä paniikkiin ei ole.

– Kuluttaja voi edelleen ostaa tuotteita kaupasta, mutta emme toimita niitä toistaiseksi lisää kauppoihin. Nyt voidaan ainoastaan spekuloida, löytyykö tuotteista hevosenlihaa. Tiedämme enemmän perjantaina, Finduksen tuotantojohtaja Henrik Nyberg kommentoi Expressen-lehdelle.

Findus Suomen valmisruokapakastevalikoimasta ei tiettävästi löydy kyseistä lasagnetuotetta.

Lähteet: Expressen, BBC

Lue lisää:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja