Kari Tapion lesken kuolemaa epäillään sairauskohtaukseksi ”Äiti löydettiin ulkovaatteissa kotoa”

Kari Tapion leski Pia Viheriävaara menehtyi äkillisesti sunnuntaina. Poika Joona Jalkanen kertoo, että kuoleman syyksi epäillään sairauskohtausta.

Vuonna 2010 kuolleen iskelmälegenda Kari Tapion leski Pia Viheriävaara menehtyi yllättäen sunnuntai-iltana. Pariskunnan poika Joona Jalkanen vahvisti MTV.fille äitinsä kuoleman myöhään tiistai-iltana.

Jalkanen ei vielä keskiviikkona voi tietää varmuudella äitinsä kuolinsyytä, sillä kuolinsyyn tutkinta on kesken. Joona kuitenkin kertoo, että äidillä oli viime vuosina ollut aivoinfarkti. Sunnuntainen kuolema tuli läheisille suurena sokkina ja sairauskohtausta epäillään syyksi.

– Äidin kuolema tuli täytenä yllätyksenä. Kuolinsyytä selvitellään, mutta sairauskohtaus se varmasti oli. En kuitenkaan halua tässä vaiheessa spekuloida kuolinsyytä, Joona kommentoi.

Joona kertoo Pian saaneen aivoinfarktin vuonna 2008. Tuolloin hän joutui sairaalahoitoon. Viimeisinä vuosina miehensä Kari Tapion kuolemaa surrut Pia oli jo päässyt surun käsitelyn suhteen jaloilleen.

– Äiti oli paras kaverini ja olimme yhteydessä monta kertaa päivässä. Olihan hänellä jo ikää ja suru isää kohtaan oli kova. Äiti oli kuitenkin selviämässä pahimmasta surusta, neljä vuotta siinä meni. Loppuvuodesta suru alkoi kääntyä voitoksi, mutta pääsiäisen pitkät pyhät olivat äidille raskaita.

Pia oli tottunut viettämän pyhät miehensä ja perheensä parissa. Lapissa pääsiäisen viettänyt Joona oli ottanut matkalle mukaan äitinsä Pyry-koiran, jotta äiti saisi omaa rauhaa koiranhoidosta.

– Halusin antaa äidille omaa aikaa, että hän ei olisi niin sidoksissa koiraan. Jälkeenpäin mietin, teinkö väärin.

Lauantaina Joona palautti koiran takaisin äidilleen. Sunnuntaina Pia olikin ystävien juhlien päätteeksi viettänyt aikaa kotona koiran kanssa.

– Heitin äidin kotiin juhlista ja tunnelma autossa oli hyvä, huumori kukki. Äiti taisi olla menossa lenkille tai tulossa lenkiltä Pyry-koiran kanssa, sillä hänet löydettiin kaikki ulkovaatteet päällä.

– Jos tästä jotain lohtua kaivaa, niin äidillä oli kova ikävä isää. Isä ei olisi pärjännyt ilman äitiä, joten taivaassa varmaan sitten tarvittiin äitiä.

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat