Mainos

Karavaanariliitto: K-35 ikäraja on mainoskikka

Suomen leirintämatkailun keskusliiton toiminnanjohtaja epäilee, että Naantali Campingin juhannukseksi asettama k-35 ikäraja on mainostemppu.

– Leirintäalue on antanut voimakkaan viestin siitä, millaista asiakaskuntaa se toivoo alueelleen, sanoo SF-Caravan ry:n toiminnanjohtaja Timo Piilonen.

Piilosen mukaan korkean ikärajan asettaminen on vastenmielistä siinä mielessä, että se leimaa nuoret häiriökäyttäytyjiksi.

– On nuoria, jotka käyttäytyvät huonosti ja vanhempia, jotka käyttäytyvät huonosti, Piilonen sanoo.

Hän muistuttaa, että leirintäalue saa, kuten ravintolakin, valita itse asiakaskuntansa. Valikoivuus ei kuitenkaan saa tarkoittaa syrjintää.

– Se on sitten juristien asia päättää, onko tässä tapauksessa kyse syrjinnästä.

"Raja on vedettävä johonkin"

Naantali Campingin yrittäjä Päivi Malin kommentoi Piilosen väitettä mainostempusta "aika jännäksi". Malin myöntää, että Naantali Camping haluaa juhannukseksi nimenomaan "muumiasiakkaita" eli Muumimaailmassa vierailevia pienten lasten perheitä sekä vanhempia pariskuntia.

– Ikärajasta ei ole tullut valituksia. Voi tietysti olla, että joku ajattelee, että miksei pääse leirintäalueelle, vaikka on 30- tai 32-vuotias. Jos päästää yhden sellaisen, niin sitten pitää päästää muutkin. Johonkin se raja on vedettävä, Malin sanoo.

Naantali Camping asetti k-35 ikärajan juhannukseksi ensimmäistä kertaa vuosi sitten. Ikäraja oli Malinin mukaan pakko asettaa, koska ennen sitä naapurit valittivat leirintäalueen metelistä joka yö läpi juhannuksen.

– Minusta on mukavaa, että nuorilla on omat paikkansa, jossa he voivat juhlia ja vanhemmilla ihmisillä omansa. Meillä oli viime juhannuksena kello 12 mennessä aivan hiljaista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.