Käpyjä, koreja, lyhtyjä ja havuja – Somista piha ja parveke syksyksi

Kesä väistyy ja pihat ja parvekkeet saavat oman syksyisen somistuksensa. Poimi yksinkertaiset ideat.

Kanervat, hopelangat, havukasvit, koristekaalit ja krysanteemit ovat syksyisiä kasveja jotka koristavat pihaa ja parveketta kun ilmat viilenevät. Kokoa niitä rykelmiksi portaille, terassille, parvekkeelle tai istuta kukkalaatikoihin ikkunalle.

Käytä somistukseen myös käpyjä, tammenterhoja, oksia, lehtiä, sammalta, omenoita ja kurpitsoita. Voit koota koristeita niin koreihin, ruukkuihin kuin myös lasimaljoihin. Kokeile myös vanhoja kastelukannuja, emalivateja ja sinkkiämpäreitä.

Kun pihalla ei enää paljoa istuskella, ulkokalusteiden päälle voi sommitella asetelmia kasveista, luonnonkoristeita ja lyhdyistä. Näyttävämpää saat, kun kokoat somistukset rykelmäksi, älä ripottele, silloin ne eivät tule tarpeeksi esille.

Kynttilälyhdyt kuuluvat syksyyn, polta kynttilöitä myös isoissa lasipurkeissa. Laita lyhtyjä niin maahan, puutarhakalusteiden päälle kuin myös puihin. Yksinkertaisen lyhdyn puuhun saat tehtyä vauvanruokapurkista ja rautalangasta. Muista kuitenkin tehdä tarpeeksi pitkä koukku, ettei kynttilän lämpö ylety oksiin.

Lue myös:

    Uusimmat