Kanye Westin nimimuutos meni läpi – tällä nimellä räppäri jatkossa tunnetaan

Artisti on käyttänyt uutta nimeä jo pitkään lempinimenään ja on myös julkaissut samannimisen albumin.

Aiemmin Kanye Westinä tunnettu yhdysvaltalaisräppäri on jatkossa viralliselta nimeltään Ye. Asiasta kertovat muun muassa yhdysvaltalaismediat Rolling Stone ja TMZ sekä uutistoimisto AFP.

Kalifornialaistuomioistuimen edustaja kertoi AFP:lle maanantaina, että tuomari oli hyväksynyt artistin pyynnön nimensä vaihtamiseksi.

Kanye Omari West haki lupaa muutokseen jo elokuun loppupuolella. Hän kertoi haluavansa vaihtaa nimensä vedoten henkilökohtaisiin syihin. Tuore nimenvaihdos tarkoittaa myös sitä, ettei artistilla ole jatkossa enää toista nimeä saati sukunimeä.

Räppäri on käyttänyt vastikään virallistettua nimeään jo pitkään lempinimenään ja on myös julkaissut samaa nimeä kantavan albumin vuonna 2018. Samana vuonna antamassaan radiohaastattelussa hän kertoi poimineensa ye-sanan Raamatusta, jossa sitä käytetään yleisesti merkityksessä te.

Elokuussa Ye julkaisi viikkojen viivästysten jälkeen kaksi tuntia kestävän, 27 kappaleen levyn nimeltä Donda. Artisti järjesti julkaisun aikoihin useita stadiontapahtumia, joissa kuunneltiin tuolloin uunituoretta levyä.

Räppäri ollut otsikoissa avioeronsa vuoksi

Musiikkinsa sijaan 44-vuotias artisti on kuitenkin ollut viime aikoina otsikoissa enemmän yksityiselämänsä vuoksi. West asettui viime vuonna varsin viime tingassa ehdolle Yhdysvaltain presidentinvaaleissa. Hän on lisäksi viime aikoina puhunut avoimesti sairastavansa kaksisuuntaista mielialahäiriötä.

Eniten palstatilaa on luultavasti kuitenkin saanut räppärin vaiheessa oleva avioeroprosessi. Artistin pitkäaikainen puoliso, tositelevisiotähti Kim Kardashian jätti alkuvuodesta avioerohakemuksen. Pari oli tuohon mennessä ehtinyt olla aviossa lähes seitsemän vuoden ajan.

TMZ:n mukaan Kardashianilla on edelleen nimensä perässä myös sukunimi West ja nähtäväksi jääkin, mitä Kardashian tekee nimensä osalta avioeroprosessin edetessä.

TMZ:n lähteet ovat kuitenkin aiemmin kertoneet, että tositelevisiotähti ja pariskunnan lapset olisivat pitämässä West-nimen. Pariskunnalla on neljä lasta, joiden yhteishuoltajuutta parin on kerrottu hakevan.

Lue myös:

    Uusimmat