Kansanedustaja sai tarpeekseen alaikäisten kuljettajien törttöilystä – vaatii kiristystä poikkeuslupiin: "Elämä on tärkeämpää"

7:45
MTV Uutiset Live käy videolla läpi viime aikojen liikenneonnettomuuksia, joissa on ollut osallisena alaikäisiä kuljettajia.

Perussuomalaisten kansanedustaja peräänkuuluttaa ajokortin ikäpoikkeusluvan saamiseen vaadittavien perusteiden kiristämistä.

Tällä viikolla tapahtuneet 17-vuotiaiden kuljettajien korkeat ylinopeudet sekä vakavat, jopa kuolemaan johtaneet onnettomuudet ovat nousseet esille julkisuudessa. 

Kansanedustaja Mari Rantanen (ps.) on jättänyt kirjallisen kysymyksen eduskunnan puhemiehelle siitä, tulisiko hallituksen harkita ikäpoikkeusluvasta luopumista.

– Näkisin, että perusteita voisi kiristää takaisin, koska aikaisemmin se oli todellakin poikkeuslupa. Nyt niitä tulee tuhansia vuodessa. Sopii kysyä, voidaanko puhua enää varsinaisesta poikkeusluvasta, kansanedustaja perustelee MTV Uutisille.

Toissa vuonna ikäpoikkeusluvallisen ajokortin saamisen perusteita höllennettiin merkittävästi. Nyt niitä myönnetään vuosittain tuhansia, kun aiemmin määrissä puhuttiin kymmenistä.

"Elämä on tärkeämpää"

Lounais-Suomesta on raportoitu pelkästään tänä viikonloppuna kolmesta vakavasta liikenneonnettomuudesta, joissa osallisena on ollut 17-vuotias ikäpoikkeusluvalla ajanut kuski. 

Kansanedustajan mukaan kysymys tulisi ottaa viimeaikaisten tapahtumien myötä vakavasti.

– Täytyy ripeästi miettiä, mitä muutoksia tarvitaan, jotta me emme menetä nuoria ihmisiä – kenties vakavasti loukkaantuneiksi loppuelämäkseen, saati että he menehtyvät liikenteeseen, hän sanoo.

Rantanen uskoo, että myös 17-vuotias voi olla vastuullinen liikenteessä, yksilöstä riippuen. Nuorena kuitenkin näyttämisen halu ja rajojen testaaminen liikenteessä saattavat korostua.

– Terveys ja elämä kannattaa laittaa etusijalle sen sijaan, että näyttää kavereille tai pääsee nopeammin paikasta A paikkaan B. Sekä oman että kaverin turvallisuus ja elämä ovat tärkeämpiä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja